Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2006, week 52

Helemaal blanco

dagcolumn
4.1 met 15 stemmen 773
"Hij lijkt precies op zijn vader, die streken had zijn opa ook, dezelfde krullen als haar moeder…" Ik heb mij altijd gestoord over allerlei eigenschappen die werden toegedicht aan ouders of grootouders. Natuurlijk weet ik wel dat we allemaal een beetje het product zijn van ons voorgeslacht. Maar, ik wilde toch ieder nieuw mensenleven niet meteen belasten met allerlei (voor)oordelen uit het verleden. Een (pasgeboren) kind was voor mij helemaal blanco!
En zo staan we dan op de drempel van 2007,…

Uren, dagen, weken, maanden

dagcolumn
1.9 met 10 stemmen 934
Tijd is een merkwaardig iets. Vaak zeggen we dat de tijd vliegt. Maar soms lijkt de tijd ook heel langzaam te gaan. Je kunt niet echt tijd besparen. Iedereen heeft 7 x 24 = 168 uur in de week, 52 x 168 = 8.736 uur per jaar. En niemand weet wanneer het ophoudt. Het enige wat je kunt doen is de tijd die je hebt zo goed mogelijk besteden.
Wat dat is, zo goed mogelijk, is voor iedereen weer anders. Voor veel mensen is het ook een vraag. Wat is dat voor mij, zo goed mogelijk? Wat wil ik echt? Het…

Koopkerstdag

dagcolumn
0.5 met 2 stemmen 1.433
Mijn mailbox was opvallend leeg de afgelopen dagen. Normaliter replyt er elke dag wel iemand ergens op of benadert iemand mij wel ergens over. Maar mailen lijkt tijdens de kerstdagen uit den boze. Zelfs het spammen gaat maar heel druppelsgewijs; mijn spamfighter en antispamfolder hadden nog geen drie ongewenste mailtjes per dag te verwerken.
En de spam die binnen komt, al dan niet achter de filters hakend, is vaak nog spam in de vorm van een schijnheilige kerstwens.
Het schijnt tijdens de…
Ko de Laat27 december 2006Lees meer…

TAALSOAPERA

dagcolumn
2.5 met 6 stemmen 667
Het Groot Dictee der Nederlandse Taal
bevatte weer een lading vreemde woorden,
zodat het meedoen mij niet meer bekoorde.
Het klonk zo acrobatisch allemaal.…