Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 1

Sorry Hassan

dagcolumn
4.2 met 11 stemmen 719
Terwijl in het Friese Beetsterzwaag een nieuw kabinet in elkaar wordt gefrutseld en de ghostwriters ruzie maken over wie nu welk stukje tekst voor Ayaan Hirsi Ali heeft geschreven, moet jij je toch wel erg beledigd hebben gevoeld. Het spijt me Hassan, maar ik ben te ver gegaan, je zult dit als een geweldig gebrek aan respect ervaren. Dat ben ik weer, die botte ongenuanceerde Nederlander, stom, stom stom. Sorry Hassan.
Kijk, ik weet het wel, je vader was één van de eerste gastarbeiders. Dat…

Positieve psychologie

dagcolumn
1.2 met 6 stemmen 699
Hoe staat het met uw goede voornemens? Met de mijne is het matig gesteld. Aan één voornemen heb ik me tot nu toe kunnen houden: minstens twee keer in de week twintig minuten op het step-apparaat. De overige voornemens zitten er op dit moment wat bleekjes bij. Wat kan ik doen om ze alsnog te realiseren?
In de eerste plaats misschien snoeien, ik had zeven goede voornemens en dat is eigenlijk te veel om je op te concentreren. Vier of vijf is zo’n beetje het maximum wat een mens aan kan, drie…

Wat wil Wouter?

dagcolumn
3.6 met 8 stemmen 652
Met ongeloof zien zowel kenners als niet-kenners van politiek Nederland Wouter Bos de besprekingen met het CDA (geassisteerd door de sociaal-christenen van de CU) voeren.
Zowel kenners als niet-kenners herinneren zich de eerste formatie na de vorige verkiezingen waarbij Wouter op een onthutsende wijze door Verhagen (CDA) gemangeld werd.
Toen er op bijna alle punten overeenstemming was bereikt werd Wouter afgeserveerd waarna hij onmogelijk oppositie kon voeren tegen de vergelijkbare compromissen…

OPWARMINGSONTKENNER

dagcolumn
2.2 met 6 stemmen 701
Toevallig hoorde ik vandaag een goed verhaal van een oud-aardrijkskundeleraar over ‘de kringloop van het water’. Hij noemde de opwarming van de aarde slechts zijdelings, maar hij gaf wél inzicht in het subtiele evenwicht in die kringloop en in de natuur in het algemeen. En, of het zo moest zijn, las ik bij thuiskomst de column van mijn maandagse collega Frank F. van Keeren. Die column vormt de perfecte aanloop tot mijn column van vandaag, die ik al had klaar staan. Natuurlijk gaat de…

Scheiden doet verdienen

dagcolumn
3.4 met 25 stemmen 3.230
Psychologen en psychotherapeuten worden veelvuldig bezocht door echtparen die een laatste poging doen hun wankele relatie te redden.
Was het een tiental jaren geleden vaak zo dat de huwelijksklachten waren dat de vrouw (hoofdpijn) geen seks wilde en de man maar al te graag, tegenwoordig gonzen de spreekkamers van verontwaardigde stemmen van vrouwen die teleurgesteld opmerken dat manlief (moe) niet meer wil of kan.
Was het toen zo dat de man meestal vreemd ging, nu heeft de vrouw vaak een…