Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 11

Ein Handy!!

dagcolumn
2.5 met 4 stemmen 366
‘Met bloemenhuis cactusverdriet, Renate, goedenmiddag.’
‘Met Paco, die naam heb je zeker op een regenachtige zondagmiddag verzonnen?’

‘Hihi, maar hij is wel origineel, toch?’…
paco24 maart 2007Lees meer…

Het Noorden kwijt

dagcolumn
4.2 met 21 stemmen 749
Ik geef het maar eerlijk toe, soms word ik wat vergeetachtig. Gelukkig heb ik nog mensen om mij heen die dat opvangen en die mij soms helpen belangrijke dingen niet te vergeten. Want, verjaardagen, attenties, telefoonnummers, adressen, ik zou zonder hulp én hulpmiddelen te boek staan als een grote hork. Daarom denk ik dan wel eens terug aan de tijd dat ik bestuurslid was van een verzorgingshuis, wij noemden dat vroeger een bejaardenhuis en heel vroeger een tehuis voor ouden van dagen. Nog…

Posthopen

dagcolumn
1.6 met 10 stemmen 494
De post vraagt altijd al de nodige aandacht, ook als ik gewoon thuis ben. Om het een beetje bij te houden moet je er eigenlijk elke dag even tijd voor nemen. De reclamefolders en bedelbrieven kunnen weg, de rekeningen bij de computer en de tijdschriften en kranten op de stapel ‘te lezen’.
De afgelopen weken was ik met vakantie en bij terugkomst lag er natuurlijk een hele berg. Degene die op ons huis past sorteert het gelukkig al een beetje: de kranten bij de kranten, de folders bij de…

MOOIE SCHREEUWLELIJK

dagcolumn
3.1 met 9 stemmen 561
Theo van Gogh was een klootzak. Theo zou het er mee eens zijn dat ik hem een klootzak noem, want van hem mocht je alles zeggen wat je vond. Hij nam geen blad voor de mond, wat waarschijnlijk de reden is geweest dat hij vermoord is. Zijn moordenaar is een looser en een zielepiet die het recht in eigen hand nam, omdat hij vond dat dat moest van de profeet die door van Gogh beledigd was.
Jeroen Henneman, een van Theo’s beste vrienden vond hem ook een klootzak, dus ik ben in goed gezelschap.…

Niet Napraten maar Voorspellen!

dagcolumn
3.0 met 11 stemmen 620
Ik ben jaloers op de napraters van voetbal op de buis.
Ze hoeven voor een dik honorarium niets te kunnen en niets te doen als alleen maar slap napraten, waarbij ze de volledige gang van zaken inclusief herhalingen al kennen.
Als ze de uitslagen niet wisten (bij voorbeeld niet op de hoogte waren van de laatste tien minuten!) dan pas zou het interessant kunnen zijn wat ze te melden hadden.
In mijn visie is naast het krachtsverschil tussen ploegen het toeval de meest bepalende factor voor de…