Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 17

Jip, Janneke en de ABN-AMRO

dagcolumn
4.6 met 33 stemmen 909
Jip en Janneke zitten op de bank.
Het NOS-Journaal begint.
Janneke zucht.
Alweer ABN-AMRO. Ze is zeker weer de enige die er geen biet van snapt.…

Er was eens…

dagcolumn
4.0 met 18 stemmen 586
Er was eens een man die de wereld wilde veroveren, hij had op school goed geluisterd naar de verhalen over Karel de Grote, Napoleon, Hitler, enz. Dat waren mooie voorbeelden, maar uiteindelijk ging het fout met ze, nee, hij zou het beter doen en gewoon een beetje slimmer zijn. Het begon al toen hij nog bij FC Amro speelde en opkeek naar andere F-jes zoals Hazelhoff en Kalff van Sportclub ABN, prima spelers en een beschaafde club dat wel, maar net niet de top. Zijn doel was hoger, de Champions…

Het zijn de kleine dingen die het doen

dagcolumn
1.4 met 10 stemmen 799
Stel u wilt uw huis opruimen. Dat wilt u al een tijdje, maar het lukt maar niet. U weet niet goed waar u moet beginnen en als u al een keer begint, dan bent u na een kwartier de draad al weer kwijt. U heeft daarna nog minder overzicht dan voordat u begon met opruimen.
Telkens neemt u zich voor om nu toch echt overbodige spullen uit de keuken weg te doen en die oude kranten op te ruimen. Maar als u begint, dan blijkt u toch gehecht aan die oude spullen, die broodbakmachine gaat u nu toch echt…

Zomerzotheid

dagcolumn
3.9 met 15 stemmen 1.029
Collega A. is de risee van de gang. Bij tropische temperaturen draagt hij sandalen. Geen al te hip model, op zijn gunstigst is het tijdloos. Maar wat vooral de vrouwelijke collega’s op de lachspieren werkt, is dat hij er sokken in draagt. De tweede doodzonde is dat dit witte sokken zijn.
Waarom witte sokken fout zijn, is mij niet duidelijk. Sandalen waren ooit in en toen weer uit, maar de laatste jaren mag het weer. Met witte sokken zal het ook wel zo gaan, maar tot die tijd is de drager een…

DE GESCHIEDENIS VAN DE TOEKOMST

dagcolumn
2.2 met 4 stemmen 825
Kort na elkaar zijn alweer twee fenomenen uit het Star Trek-universum werkelijkheid geworden. Er is een aarde-achtige planeet ontdekt en een Japanner heeft een robot gemaakt ‘naar zijn beeld en gelijkenis’, net zoals Dr. Soong de maker was van de androïde figuren Data en Lor.
Het wordt steeds lastiger om science fiction te maken. De communicator uit de The Originial Series, die in de jaren zestig futuristisch was, had iedereen dertig jaar later al op zak. Daarmee behoort Star Trek…

RADIOVLUCHTELING

dagcolumn
2.4 met 5 stemmen 955
De Nederlandse radio is een ramp!
Het begint al 's ochtends vroeg, als de wekker afloopt. Dan word ik gewekt door het nieuws. Dat wordt eerst aangekondigd door een quasi sonore stem. Vervolgens verklapt de omroeper van dienst de voornaamste gebeurtenissen en daarna mag de nieuwslezer proberen er het beste van te maken. Sommige nieuwsfeiten worden van een stukje weinigzeggend interview voorzien.
Na het nieuws begint de ellende pas echt. Eerst de fileberichten. Van "neigge kiloumeitewr fielle op…

Als…

dagcolumn
3.2 met 11 stemmen 619
00.00 uur:
Als Wegereef dat languit gestrekte been van AZ tegen Ajax niet als ongestrekt zou hebben beoordeeld, dan zou Ajax vandaag kampioen zijn geworden.
Als Ronald Koeman en zijn staf in de winterstop niet te optimistisch zouden zijn geweest, dan zou PSV vandaag kampioen zijn geworden.
Als Ajax tegen RKC niet zou hebben gelummeld, dan zou De Schaal in Amsterdam terecht zijn gekomen.…