Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 19

De verliezer (2)

dagcolumn
4.3 met 11 stemmen 2.219
Mijn leven is nogal saai, want ik reis zelden of nooit met de trein, ik fiets naar mijn werk en voor de wekelijkse boodschappen kan ik heel aardig slagen bij de Aldi of bij Lidl. Ik geef toe dat mijn wereldbeeld daardoor enigszins beperkt is, maar gelukkig ontmoet ik daardoor wel regelmatig veel vrienden met een dubbel paspoort, elk nadeel heb zijn voordeel volgens een veel geciteerd orakel.
Maar daardoor blijk ik iets zeer belangrijks te hebben gemist, stom, stom, stom. Na mijn column over…

Puntje puntje puntje

dagcolumn
2.5 met 2 stemmen 662
In SMS en e-mailcommunicatie is het beletselteken aan een niet te stuiten opmars bezig. Waren deze drie puntjes aan het eind van een zin voorheen vooral bvoorbehouden aan de happy eindes van sprookjesverhalen, tegenwoordig druppelen de puntjes als confetti tussen al dan niet samenhangende zinnen door.
In persoonlijke post lees je snel door deze gemorste morse heen, maar beletseltekens-on-the-loose vind ik tegenwoordig ook steeds vaker terug in zakelijke of informatieve mail. En dat staat raar.…

Gelukkig dood

dagcolumn
4.2 met 11 stemmen 763
Nergenshuizen, 18 mei 2007
– Op Hemelvaartsdag deden zich in het nietige Nergenshuizen twee bizarre incidenten voor. De jaarlijkse bijeenkomst van de Vereniging van Opportunistische Columnisten (VOC) werd ruw opgeschrikt door het overlijden van twee aanwezige leden van nederlands.nl.

De 68-jarige Geert Kruideren verscheen niet aan het ontbijt. Collega-schrijvers vonden hem levenloos in bed, waar de plaatselijke dokter een ‘niet kloppend hart’ vaststelde. Desgevraagd wilde de dokter…

Moeders terug achter het aanrecht

dagcolumn
0.0 met 2 stemmen 269
Jeugdzorg kan het niet meer aan, kinderen snoepen, vreten en zuipen steeds jonger. Hangjongeren wegjagen met hoge bliep... de kranten staan dagelijks vol van dit soort symptomen.
Symptomen van gezinnen waar moeders en vaders beiden werken. Waar ze beiden uit de file moeten bellen dat Jantje en Pietje maar een pizza moeten bakken. Waar Opa's en Oma's een tweede opvoedingsgesticht mogen beginnen op hun oude dag i.p.,v. heerlijk op Ibiza te zitten.
De kosten van dit alles, incl. kinderopvang zijn…

DONORCODICIL

dagcolumn
2.7 met 13 stemmen 1.137
"Nederlanders zijn voorstander van orgaandonatie. Maar in de praktijk blijkt slechts een kleine minderheid bereid een orgaan van zichzelf - of van een naaste - te doneren." Dit las ik op de voorpagina van de Volkskrant.
Hebt u al een donorcodicil?
Ik wel hoor, kijk maar:
“Ik verzoek u mijn lichaam met de meeste spoed over te brengen naar een BLIJF-VAN-MIJN-LIJKHUIS!”…

GEKERM IN DE BERM.

dagcolumn
3.7 met 10 stemmen 533
‘Bij een eenzijdig ongeval op de …..weg in … zijn twee mensen verdronken. Ze zaten in een auto die in de berm terecht kwam. Na een reactie van de bestuurder schoot de auto de weg over en belandde in het water. Toen reddingswerkers de personen uit de auto haalden, waren ze al overleden.’
Kort berichtje in de krant, grote gevolgen voor de nabestaanden.
Hoe het gekomen is, God mag het weten. Misschien had de bestuurder een pilsje op, misschien heeft hij te hard gereden.
Maar misschien is…