Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 2

Ik heb een tic

dagcolumn
4.1 met 14 stemmen 796
Je hebt een gezellig avondje met vrienden, familie of zo, en de drank vloeit rijkelijk. Dan is er altijd wel iemand in het gezelschap die gek gaat doen, die gaat op zijn handen staan, vertelt een mop, waarvan de clou mislukt, enz. Bij ons in de Betuwe zeggen ze dan: “Iedereen heeft recht op zijn eigen afwijking, maximaal één per persoon”. Soms zijn er mensen die meer afwijkingen hebben, maar die worden afgevoerd, meer of minder zachtzinnig.
Ik heb ook een afwijking, noem het maar een…

Met de bus? Veolia!

dagcolumn
2.4 met 5 stemmen 1.302
De BBA, de Brabantse Bus en Autodiensten, varen tegenwoordig onder meer onder de vlag Veolia. Dat moet toch wel de slechtste naam zijn die ooit op een bus is gezet. Veolia. Een handsmeerseltje? Ja. Een presentatrice van Hart van Nederland? Ook. Maar zo'n pluizige naam voor een stoere vervoersmaatschappij? Mwah. En had dan je best gedaan om álle klinkers in de naam te verwerken (hoewel mensen die de 'o' als 'au' uitspreken hier al voor zorgen, menig kleinkind roept tenslotte 'Auma! Auma!').…

TEKSTDICHTER

dagcolumn
2.5 met 6 stemmen 821
Raar woord eigenlijk, ‘tekstdichter’. Zoiets als ‘verfschilder’. Alsof niet elke dichter gebruik maakt van tekst.
Meestal gebruikt men deze term om een ‘singer-songwriter’ aan te duiden, maar dat is natuurlijk geen goed Nederlands.
Dus als Erik de Jong, alias Spinvis, de BV Popprijs wint, staat er in het juryrapport dat hij de prijs krijgt vanwege zijn “volstrekt oorspronkelijke muzikale benadering van het fenomeen ‘samplekunst’, maar ook door de manier waarop hij…

Stop de VS op Cuba, te beginnen in Nederland!

dagcolumn
3.3 met 10 stemmen 765
De VS begonnen de oorlog in Irak wederrechtelijk.
Er was de mogelijkheid in het kader van de VN het misdadige regiem van Saddam Hoessein een halt toe te roepen maar Bush zag om hem moverende redenen hiervan af.
Het toenmalige kabinet Balkenende steunde zijn bondgenoot, hoewel het wist dat de attaque van Amerika de internationaal erkende rechtsgronden miste. Het gevaar dat het recht van de sterkste zegeviert, is op deze wijze levensgroot aanwezig.
Ik begrijp dat, als Nederland zijn stem verheven…