Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 23

Cabertnet-Sauvignon/Merlot

dagcolumn
4.2 met 11 stemmen 492
Vier weken lang geen televisie, geen radio en geen kranten, alleen één keer per week een stukje schrijven voor nederlands.nl, wat kan het leven toch mooi zijn. Zo heb ik geen flauw idee hoe op het ‘werkstuk’ van het Kabinet is gereageerd na de 100-dagenstage. Ik weet niet of Mark nog steeds op schoot zit bij Rita en of Wouter de crisis nu heeft opgelost of heeft veroorzaakt. En eigenlijk kan het me ook geen barst schelen, ze doen maar. Laten we blij zijn met elkaar!
Nee, ik moet het even…

Ik ben 40 en ik neem mee...

dagcolumn
2.4 met 14 stemmen 3.581
En dan krijg je inderdaad een kaart waar het heel groot op staat.
En zijn er fijne mensen die 'toch echt dachten dat je 35 was of zo'.
En weet je dat het alleen maar een afspraak is om iets van structuur in ons warrige leven aan te brengen, en dat je je met de juiste muziek, bepaalde mensen of een geschikte achtbaan meteen weer 16 voelt.
Maar stel nu eens dat NOVA niet alleen de planning van de koningin tot 2010 had gevonden in een Haagse afvalbak. Stel nu eens dat mijn toekomst daar ook bij…

Eet gerust vlees

dagcolumn
3.9 met 16 stemmen 701
De meeste consumenten willen liever geen bio-industrie. Toch zijn er maar weinig consumenten die afzien van het eten van vlees of principieel bij de biologische slager kopen. Gemakzucht en gehuichel, houden het kistkalf in stand. Het lijkt me dan ook niet raadzaam om te wachten tot de consument zijn verantwoordelijkheid neemt.
Evenmin moeten we hopen dat de supermarkten of de bio-boeren de revolutie zullen ontketenen.
Dat de bal nu bij de consument lijkt te liggen, danken we voornamelijk aan…

Het W-woord

dagcolumn
3.8 met 16 stemmen 760
Tussen de soep en de aardappels door stelt ze het zesde gebod ter discussie.
“Waarom mag je andere mensen niet doodmaken?”, vraagt mijn dochter verwonderd. Ze is vier. De waarom-fase leek achter haar te liggen, maar de raadsels blijven. Zoals afgelopen zondag. Een mooie dag – voor de dood. En dus ging papa er maar eens even goed voor zitten.
Tja, waarom mag je andere mensen niet doodmaken. Goeie vraag. Nu nog een niet al te belabberd antwoord, waarbij het me meteen al niet verstandig…

Het leven was vroeger zoveel eenvoudiger...

dagcolumn
3.3 met 16 stemmen 1.578
Vroeger dronk ik heerlijke koffie!
Koffiemaalsel in de filter, heet water er over, even wachten en binnen no time: in je universele glazen koffiekan krachtige filterkoffie waar je vriend en vriendin een plezier mee deed.
Alsof dit te veel werk was, kwam het automatische koffiezetapparaat, dat je werk uit handen nam maar dat ook overliep omdat de antidruppelaar het ongemerkt begeven had. En als je per ongeluk een keer de glazen kan een tikje had gegeven, dan kostte het veel moeite om juist deze…