Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 28

Uit de pas

dagcolumn
4.0 met 15 stemmen 554
In Frankrijk heb je ze ook, malloten die dagelijks een stuk lopen van de Grande Randonnée, die lange afstands wandelingen van niks naar nergens. Deze week lopen ruim 42.000 gekken de Nijmeegse Vierdaagse, vorig jaar nog prominent in het nieuws omdat het toen een beetje warm was. Ieder jaar vraag ik mij weer af wat mensen toch bezielt om vier dagen lang 30, 40 of zelfs 50 kilometer te gaan lopen, terwijl er toch zoveel betere alternatieven voorhanden zijn.
Trouwens het is een volstrekt…

De wet van de traagheid

dagcolumn
1.6 met 5 stemmen 613
Het meest lastige is toch altijd weer om in beweging te komen. Om te beginnen met opruimen, met bewegen of met wat dan ook, eigenlijk. Ik heb zelf ook de neiging om dingen uit te stellen en om eerst een beetje te gaan rommelen met mail of de krant te gaan lezen. Dat zijn dingen waar ik me niet voor hoef in te spannen.
Het is ook niet zo gek, je hebt de natuurkunde tegen je. De eerste wet van Newton luidt: Een voorwerp waarop geen resulterende kracht inwerkt, is in rust of beweegt zich…

Ontsmet de poliogordel!

dagcolumn
3.8 met 13 stemmen 644
De meeste godsvrezende mensen die ik ken, lopen niet over van naasteliefde en tolerantie. Maar wie zoekt, vindt gelovigen die geïnsprireerd door Het woord, grootse daden van medemenselijkheid verrichten. Onbaatzuchtig en met een grenzeloos optimisme. Ook mensen-zonder-god verrichten goede werken. Zoals er heidenen zijn die even dogmatisch en intolerant zijn als de fundamentalistische aanhangers van de diverse opperwezens. (Dat fundamentalisme gelijk staat aan religieus fanatisme is een…

God en de geile leggings

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 536
Weet u waarom het de laatste tijd zo vaak en hevig onweert in Nederland? God is kwaad. Nou ja, kwaad… God is woest. Omdat zijn naam opnieuw volkomen belachelijk wordt gemaakt. Dit keer door een Bijbelse schooldirecteur die zelfs onder een rok of jurk het dragen van een legging heeft verboden. We schakelen over naar café ‘In Den Hooghen Hemel’ voor een verslag.
Stomdronken zat God om 3 uur ’s nachts nog aan de tapkast. Zijn kantoorgenoot Satan van de firma “Hemel en Hel” keek hem…

Kappen nou!

dagcolumn
2.6 met 12 stemmen 1.185
Ik ga niet graag naar de kapper. Als kind werd ik geknipt door Hanneke, de buurvrouw. Die kwam gewoon bij ons thuis. Wel zo makkelijk, wel zo vertrouwd en wel zo goedkoop. Ze verdween langzaam uit beeld toen ik op kamers ging wonen. Ik moest op zoek naar een andere kapper, maar heb tot op de dag van vandaag geen vaste vervanger gevonden. Te vaak verhuisd. Tegenwoordig woon ik zo'n beetje tegenover een coiffeur, dat maakt de stap iets makkelijker.
Laatst was ik meteen aan de beurt. "Neem…

Alle regen komt van boven

dagcolumn
3.6 met 7 stemmen 1.573
Hoeveel jaren sta ik al brompottend in de stromende regen voor het rode stoplicht?
Zelfverzekerde zakenmannen rijden kurkdroog door in hun BMW, calculerende huisvrouwen met mascara op hun oogleden en kinderen op de achterbank nemen keurig de bocht in hun Volvo, succesvolle drugs- en seksbaronnen spetteren rokend door het oranjelicht in hun Mercedes…terwijl ik natter en natter word.
Dan eerst nog de bus van de ene kant, de bus van de andere kant…een enkele student die daar nog weer in de…