Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 32

Dood en rijk

dagcolumn
4.3 met 12 stemmen 494
Een tijdje terug ontvingen wij bezoek van een alleraardigste meneer, ik weet niet meer of hij nu van Monuta, Dela of Yarden was, maar het ging over de kosten van begraven en cremeren. Hij wist ons haarfijn, maar heel integer te vertellen dat doodgaan tegenwoordig een kostbare aangelegenheid is. Voor minder dan zeven mille stoppen ze je niet meer onder de grond en een fikkie stoken is nog prijziger. U begrijpt, wij moesten ons beraden op ons verscheiden, maar liever nog op de kosten die dat met…

Lijstjes

dagcolumn
1.6 met 11 stemmen 547
Ik ben dol op lijstjes. Als herstellende controlfreak wil ik nou eenmaal graag de illusie hebben dat ik grip heb op de wereld. En lijstjes helpen me daar bij.
Het meest voor de hand liggende lijstje is misschien wel het boodschappenlijstje. Maar daar stopt het niet mee: ik heb ook een lijst met mogelijke maaltijden. Die helpen me om te kiezen wat we de komende week gaan eten. En dat kan ik dan weer op de boodschappenlijst zetten.
Daarnaast heb ik natuurlijk een to do lijst. Daarop schrijf ik…

Straf & beloning

dagcolumn
4.3 met 9 stemmen 561
De benzine is duur, de wegenbelasting hoog, de wegen te smal, het asfalt te schaars, parkeertarieven schandalig en de stoplichten altijd rood. Toch schuiven er dagelijks meer mensen aan in de file en staan we met zijn allen vaker en langer stil. De moderne mens is niet uit zijn auto te branden. Of toch? Tussen Zoetermeer en Den Haag konden 340 automobilisten een beloning krijgen van €5 per rit als ze buiten de spits zouden reizen. Niet met de trein, maar gewoon met de auto. Ongeveer de helft…

Transferperikelen

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 778
12-07: Ajax doet bod op Luis Suárez
13-07: FC Groningen wil Suárez niet aan Ajax kwijt
14-07: Suárez wil via arbitragezaak naar Ajax
15-07: Slag om Suárez nog niet gestreden…
Quirijn Metz14 augustus 2007Lees meer…

Seniorenmobiliteit

dagcolumn
2.7 met 9 stemmen 584
Je ziet tegenwoordig de meest uiteenlopende hulpstukken op straat waarmee senioren zich een weg banen door hun laatste levensjaren. Looprekken in diverse modetinten met zwaailicht, rollators met bullbar en verstralers en compleet gemotoriseerde drie- en vierwielers al dan niet voorzien van overkapping. Deze week zag ik er in de sloot aan de overkant nog een voorbij sjezen in een draagvleugelboot en wacht nu op het eerste oudje dat met een ultra-light het luchtruim kiest.
Een wandelstok kom je…