Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 36

Open brief aan Pauw en Witteman

dagcolumn
4.1 met 12 stemmen 556
Dat was wel even schrikken, toen bleek dat jullie een oplichter aan tafel hadden, nietwaar? Kijk, dat ze bij SBS6 en De Telegraaf slordig omgaan met het ‘nieuws’, dat wist ik al. Die lui maken zich niet zo druk over de juistheid van hun ‘berichtgeving’, maar een serieus programma als dat van jullie, nee, dat had ik niet verwacht. Ik denk dat jullie de stagiaire die verantwoordelijk was voor deze blunder inmiddels naar de cursus ‘bronnen verifiëren’ hebben gestuurd.
Maar goed, toen…

Stel niet uit tot morgen

dagcolumn
1.8 met 11 stemmen 184
Soms heb ik last van uitstelgedrag. Veel dingen handel ik meteen af, maar soms zijn er van die taken waar ik maar niet aan toe lijk te komen. Ik zie er tegenop of ik heb er gewoon geen zin in.
Als ik geluk heb dan lost het probleem zich vanzelf op. Maar meestal is dat niet het geval. Onlangs heb ik dat twee keer mogen ondervinden.
De eerste keer was met mijn laptop. De batterij was al een tijdje kapot en laadde niet meer op. Omdat ik meestal op een plek werk waar stroom is, had ik me daar…

Ex-comité

dagcolumn
2.9 met 11 stemmen 516
Ik bid dat met de parade van prominenten de 15 minutes of fame van EJ voorbij zijn. Instinctief vond ik deze afvallige gelkop van de PvdA al niet erg sympathiek, maar nu ik weet wie zijn vrienden zijn, is mijn geloof in de oprechtheid van de zaak definitief over.
Het is een fraaie lijst van neo-conservatie opportunisten en ijdeltuiten die de ex-moslims een warm hart toedragen. Geert Wilders tekende ook en dat is opvallender dan het op het eerste gezicht lijkt, omdat de steunverklaring niet…

Oprutte

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 552
Kort nieuws op RTL Teletext (met een x): Vroeg opstaan ongezond. Even lezen. Het waren twee regels: Vroeg opstaan vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit Japans onderzoek. Punt, einde bericht. Voorlopig althans. Want tussen haakjes stond een toevoeging die je wel vaker tegenkomt: 'later meer'. Leek mij in dit geval tamelijk misplaatst. Ik was vroeg opgestaan, dus begon me al ongerust te maken: wat was 'later'? Het kon voorbij zijn voordat ik het wist.
Godzijdank: ik heb de…
Quirijn Metz11 september 2007Lees meer…

Er gaat niets boven privacy in Groningen

dagcolumn
4.3 met 13 stemmen 324
In Groningen raakten de extremen elkaar.
Een jonge vrouw Eileen die uit idealisme in de problemen is gekomen in Colombia.
Haar dagboeken zijn gevonden in een kamp van de ondergrondse beweging, waaraan zij haar ziel en zaligheid heeft verbonden.
En daaruit zijn delen gepubliceerd. Door deze publicatie is haar leven in gevaar.…
Dagschrijver9 september 2007Lees meer…