Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 37

Beste mensen van Nederland

dagcolumn
4.2 met 13 stemmen 510
Officieel moet ik beginnen met: Leden van de Staten-Generaal, maar ik doe het deze keer een beetje anders. Nu het taalgebruik in het parlement steeds minder parlementair wordt, kan ik natuurlijk niet achterblijven. Het gaat trouwens best wel goed met ons land. We verdienen steeds meer, we worden alsmaar ouder en er zijn veel minder werklozen. Verder hebben we geld zat, dus daar kan het ook niet aan liggen.
Internationaal
Ik begin maar even met het buitenland, want dat is groter dan Nederland.…

Niet vergeten

dagcolumn
1.6 met 7 stemmen 599
Heeft u ook die Zomergasten gezien met de hersenwetenschapper Christine van Broekhoven? Persoonlijk vond ik dat de meest indrukwekkende van de serie, dit jaar. Wat een gedreven en bevlogen vrouw is dat! Nadat ik deze uitzending had gezien viel mijn oog een aantal keren op artikelen over hersenen en hoe die gezond te houden.
Het lijkt er namelijk op dat je daar wel degelijk zelf iets aan kunt doen. Twee dingen komen steeds terug: nieuwe dingen leren en lichaamsbeweging.
De Amerikanen…

Van mijn stoel gevallen.

dagcolumn
3.6 met 12 stemmen 640
Door weinig zaken val ik van mijn stoel.
Niet door de marginalisering van de VVD, waarbij onder de minder scherp wordende blik van ex-voormannen op de eerste rij de invloedrijke conservatief-liberale partij van weleer tot een marginale liberale partij in de grootte van D66 wordt teruggebracht. Door een ‘partijleider’ die in de terminologie van Harry Mulisch een absolute leeftijd heeft van 80+.
Ruim baan dus voor een conservatief-liberaal netwerk onder aanvoering van de jeugdige Rita…
Dagschrijver16 september 2007Lees meer…