Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 4

B. B. met R.

dagcolumn
3.8 met 20 stemmen 753
Het hoge woord moet er nu toch maar eens uit, Friezen en Groningers, dat is eigenlijk water en vuur. Mijn, overigens geweldige, schoonzoon met Groningse roots, heeft nogal wat te verduren gehad van mij, stijfkoppige Fries. Hij probeerde ons te overtuigen van de geweldige Groningse kookgewoonten en kwam ooit eens met pofferd op de proppen. Dat schijnt een oud-Gronings gerecht te zijn met de smaak van pannenkoeken, maar dan anders!
Dat brengt mij wel op allerlei andere gerechten uit grootmoeders…

Nieuwe telefoon

dagcolumn
4.1 met 11 stemmen 729
Het was tijd voor een nieuwe mobiel. Veel te lang met de vorige gedaan, maar de batterij liep leeg als een ballonnetje, dus het moest.
Door de jaren heen had ik een collectie bewaar-sms'jes verzameld. Lieve dingen, leuke bedankjes, grappige opmerkingen, geestige beledigingen en een enkel gedicht. De teksten die ik niet kon missen, tikte ik over, maar voor de meeste was het commando 'verwijderen' het eindstation.
Tot ik bij de sms'jes van Martine kwam. Inmiddels is ze al bijna twee jaar dood,…

X-factor 4.

dagcolumn
2.9 met 8 stemmen 1.564
Sinds enige maanden siert op zaterdagavond het programma X-factor de beeldbuis.
Het is een soort Idols-programma maar dan voor alle leeftijden.
Omdat een sexy-uitstraling ook met leeftijd te maken heeft - wie ziet niet liever een strak gespannen perzikhuidje van een jongedame dan de gerimpelde appelhuid van een bejaard omaatje – zijn de overgebleven deelnemers langzamerhand op één na op een leeftijd dat ze ook aan Idols hadden kunnen deelnemen.
Een sterk punt van deze programma’s is dat…

DOORWAAKTE NACHT

dagcolumn
2.2 met 12 stemmen 4.019
Demonen komen
Demonen komen spoken
Spoken in de nacht
(haiku)…

Tegen Anker

dagcolumn
4.0 met 15 stemmen 734
Eén van de advocaten-gebroeders Anker, die ik net als Janssen en Janssen bij Kuifje niet uit elkaar kan houden, heeft ontdekt dat cliënten van hem soms ongestraft dronken de weg op konden.
Als de verbalisanten door een administratief foutje niet uitdrukkelijk door hun korpschef bevoegd zijn verklaard ademanalyseapparatuur te bedienen, dan schijnt een veroordeling niet gerealiseerd te kunnen worden. Om deze formele reden is een rechter in Zwolle tot vrijspraak van een verdachte…