Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 42

Trots, het zevende gevoel

dagcolumn
4.6 met 9 stemmen 557
Trots, een merkwaardig begrip. Als je dat woord intikt op Google, dan krijg je 2.360.000 ‘hits’. U zult het mij vast niet euvel duiden dat ik weinig behoefte heb gehad om die allemaal aan te klikken. De eerste paar duizend zullen ongetwijfeld verwijzen naar Trots op Nederland, en daar is tegenwoordig onvermijdelijk ene Rita Verdonk aan verbonden. Nee, ik ben op zoek naar de echte inhoud van het begrip trots.
Trots, is een emotie, zo heb ik begrepen en dat ben ik op slechts weinig dingen,…

De wet van de chaos

dagcolumn
1.7 met 10 stemmen 555
Wij hebben een grote tafel, maar het lijkt wel alsof hij toch altijd vol ligt met van alles en nog wat. Hetzelfde geldt voor mijn bureau, altijd te klein. In feite lijkt elk horizontaal oppervlak wel stapels aan te trekken. Rommelmagneten zijn het. Als je er niet actief op let, dan liggen ze zo weer vol met spullen. Spullen die ‘even’ neergelegd zijn, nog te lezen post, kranten, folders, tassen zelfs.
Het is de wet van de chaos: als je niets doet, dan wordt het vanzelf een bende. Netjes…

Single Rita!!!

dagcolumn
2.3 met 13 stemmen 381
Voor de lezers die denken politiek niet te begrijpen kunnen gewoon doorlezen dat doet namelijk niemand!
Mark(je) Rutte wat een brave man! Zie hem staan daar vol trots, hij heeft Rita een schop onder haar reet gegeven. Dat denkt iedereen maar ik zal hier de waarheid onthullen.
Mark(je) zou er gewoon goed aan doen zich bezig te houden op onderzoeksterrein. Gewoon met een grote fles cola in een hok, met andere lotgenoten boekjes schrijven en wetenschappelijk onderzoek verrichten.
Kijk het is…

Bitterballentest

dagcolumn
2.4 met 7 stemmen 1.229
De resultaten van de allereerste Nationale Bitterballentest geven te denken. Hier en daar kan deze typisch Nederlandse specialiteit de toets der kritiek nog enigszins doorstaan, maar het serveren van een smakelijke portie bitterballen is voor verreweg de meeste horecagelegenheden te hoog gegrepen. Slechts 13 van de 57 bezochte adressen krijgen van het testpanel een voldoende.
De winnaar: de Febo in Musselkanaal. Haalt een keurige 7,2. Oordeel jury: mooie geur is de voorbode van een prima…

Rechtsongelijkheid

dagcolumn
3.5 met 23 stemmen 2.141
Medio oktober staan 2 opmerkelijke veroordelingen in de krant wegens verduistering.
De rechtbank van Assen veroordeelt Margriet H. tot 3 jaar gevangenisstraf (waarvan 1 jaar voorwaardelijk).
De rechtbank van Roermond veroordeelt Jos H. tot tot een werkstraf van 240 uur (en een gevangenisstraf van 182 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk.)
Margriet H. verduisterde € 160.000 van het KWF.…