Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 44

Supersto(r)m?

dagcolumn
4.2 met 12 stemmen 496
Wanneer u op vrijdag 9 november 2007 dit stukje leest zal het, volgens de verwachting van het KNMI, flink stormen in ons land. Terwijl ik dit schrijf is het net donderdag 8 november 2007 geworden. PSV heeft, zoals verwacht, kansloos verloren van het Turkse Fenerbahce. In Finland heeft een doorgedraaide idioot negen scholieren vermoord, na zijn daad op YouTube te hebben aangekondigd. En bij Pauw en Witteman vertelt een dominee dat hij niet gelooft dat God bestaat. Ik ben zojuist even naar buiten…

Onverstuurbaar verklaard

dagcolumn
1.8 met 5 stemmen 842
Blijkbaar gaan die dingen in fases. Na de huwelijken, de baby's en de sterfgevallen, is het nu de tijd van de scheidingen aangebroken. Voor de onwetende derde partij soms een behoorlijke schok, want je bent die namencombinatie zo gewend, en dan is het ineens afgelopen.
De een vertelt duidelijk aangeslagen van de twijfels over de beslissing, de ander presenteert het nuchter alsof het over een nieuwe puntenslijper gaat.
Een collega verklaart een misser op de werkvloer middels een mailtje aan…

Grafstemming

dagcolumn
4.5 met 11 stemmen 653
Is het een veeg teken dat begrafenisondernemer Zwarteveen een van de grootste adverteerders is op nederlands.nl? Onder de helft van mijn columns bungelt een zwevende grafkist vergezeld van de wat cryptische tekst: 'Het kan dus ook anders; maar het hoeft niet...' Alsof de firma Zwarteveen eventueel bereid is een homo te begraven zolang de uitvaart maar geen nichtenkermis wordt. (Deze interpretatie zegt vast veel over mij.)
Het zijn niet de vallende bladeren die mij bij het einde brengen, maar…

Voetoplegging

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 533
Vader en dochter gebruiken het diner. Papa heeft goulash gemaakt, maar stel je daar niet te veel bij voor. Gewoon twee pannetjes. Eentje met rijst en eentje met 'saus', zoals mevrouw de Hongaarse stoofschotel met rundvlees en paprika noemt. En saus hoeft ze niet. Dat besluit staat vast, zonder de inhoud van het pannetje te hebben gezien, geroken of geproefd. Doe haar maar een handvol te gek lekkere droge rijst. Papa gaat de strijd liever niet aan: hij kent zijn pappenheimers.
Hoewel? Niet…