Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 49

Identiteit

dagcolumn
4.2 met 8 stemmen 575
Eerbiediging van de nationale identiteit is in het Verdrag van Maastricht (1992) tot een te respecteren fenomeen verklaard. De vraag hierbij is wat een natie traditioneel onderscheidt van andere naties. Bestaat er wel zoiets als een nationale identiteit? Nou, vooruit, omdat jullie er allemaal om blijven zeuren, ik ga op zoek naar mijn identiteit. Helpen jullie mee met die zoektocht? Laat je daarbij vooral niet afleiden door Maxima en Ella van de Wijken.
Even, voor de juiste context:…

Terugkijken

dagcolumn
1.8 met 9 stemmen 514
Het is december en de neiging om terug te kijken wordt met de dag sterker. Niks mis mee om deze tijd van het jaar, vind ik altijd. Ik probeer dat altijd wel op een positieve manier te doen. Natuurlijk, de nare dingen mogen ook aandacht hebben, ik negeer ze zeker niet.
Maar waar ik altijd veel aan heb is een lijst van successen van het afgelopen jaar, de dingen die wel goed zijn gegaan. Ik zet er altijd minstens 50 op de lijst. Dat lijkt veel, maar als je eenmaal bezig bent dan heb je er zo 50…

100 maagden

dagcolumn
4.2 met 8 stemmen 732
Een mooie vrouw heb je nooit alleen. Zo moet ik mijn geliefde delen met nogal wat andere mannen, waaronder Henry Miller, Ramses Shaffy, Martin Simek, Seal en Antoine Bodard. Tot vorige week hoorde daar ook James Blunt bij. De troubadour die in de zomer van 2005 met het lijzige Beautiful (‘You're beautiful. You're beautiful. You're beautiful, it’s true’) vanuit het niets een wereldberoemde popster werd.
James is van zijn voetstuk gedonderd omdat een niet al te betrouwbare bron het bericht…

De Spijker

dagcolumn
2.3 met 9 stemmen 1.401
Adri van Tiggelen. Het zou je fietsenmaker kunnen zijn, zo'n degelijke bij wie je 'm op dezelfde dag tegen vijven kunt komen ophalen. Adri van Tiggelen. Een voornaam (zonder 'e') en een achternaam (met dubbel 'g') die staan als een huis – niks meer aan veranderen. Adri van Tiggelen. Proef het drie keer op je tong en je zit in een jongensboek, ergens ver weg.
Adri van Tiggelen. Misschien wel de meest onopvallende speler van Oranje op het Europees kampioenschap voetbal in 1988, weet u nog?…
Quirijn Metz11 december 2007Lees meer…

Knut heeft gesproken!

dagcolumn
3.0 met 8 stemmen 554
Knut is één jaar geworden. Een jaar geleden was hij nog een zielig hoopje ijsbeer. Zijn moeder had hem verstoten. Maar gelukkig is de status van een dier in onze samenleving inmiddels fiks opgewaardeerd. Vooral de status van beesten die in de belangstelling staan. Zielige beestjes zijn hot. Knut voer er wel bij. Als publieke lieveling werd het van nature al wollige beestje ook nog eens in de watten gelegd.
Zijn verzorger speelde zelfs slaapliedjes voor hem. Natuurlijk wel slaapliedjes die bij…
Happyturf9 december 2007Lees meer…