Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2007, week 51

Wat eten we volgend jaar?

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 793
Zullen we in 2008 alle landbouwsubsidies afschaffen? Waarom? Dankzij steun uit de staatskas zijn Europese boeren in staat om hun in eigen land onverkoopbare etenswaren te dumpen in bijvoorbeeld Senegal. Daardoor ontstaat de bizarre situatie dat de halve wereld overgevlogen (of gevaren) voedsel de Afrikaanse boeren werkeloos maakt, omdat die niet kunnen concurreren tegen gesubsidieerd eten.
Een vrij absurde gedachte: Nederlandse kip goedkoper in Afrika dan bij Appie. En we doen nog meer rare…

Sjoelen

dagcolumn
4.1 met 10 stemmen 563
Van harte gefeliciteerd, je hebt de Kerstdagen doorstaan en nu moet je alleen nog maar de oudejaarsavond zien door te komen, om daarna met frisse tegenzin te beginnen aan 2008. Misschien dat je tussendoor nog even tijd vindt om de oude gegevens uit je agenda van 2007 over te nemen in de agenda van 2008 en dan ben je er helemaal klaar voor. Nee, niet aarzelen, ook de verjaardag van tante Truus noteren, ook al vind je haar een oude zeurkous!

2008, wat zal het ons brengen, nee, niet de…

Overpeinzingen

dagcolumn
1.7 met 10 stemmen 579
Als u dit leest is kerst net voorbij. Vlak daarvoor was het de kortste dag van het jaar, de dagen lengen dus alweer. Maar voorlopig merk je er nog niet veel van. Ook na de kerst zijn de dagen nog donker genoeg. Met al die donkerte kom ik altijd in een andere stemming dan normaal. Als je dan ook nog vrij bent, dan is er alle ruimte om wat dingen te overpeinzen.
Niet zozeer hele concrete dingen. Meer lekker zitten met een warm drankje en het leven een beetje overdenken. Waar ben ik blij mee? Wat…

Botoxbon in kerstpakket

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 502
Geen flesje bordeaux of knapperige banketstaaf in het kerstpakket voor het personeel van het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp, wel een waardebon voor een kliniek voor plastische chirurgie.
De bon is goed voor een laserbehandeling aan de ogen, het bijwerken van de bikinilijn, tanden bleken of om wat rimpeltjes laten wegspuiten. (De Stentor, 14-12-2007)
Ik heb besloten om te verrimpelen. Ja, te verrimpelen. De fronzen, de lachrimpels, de denktrekken, alles mag bij mij zijn gang gaan. Mijn gezicht…
Happyturf23 december 2007Lees meer…