Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 12

Proost Geert

dagcolumn
3.8 met 12 stemmen 1.917
Terwijl het land zich afvraagt wat te denken van de film van ome Wilders, maakt een groot innerlijk conflict zich van mij meester. Dat heeft voor de verandering even niks met Geert te maken. Zoals mijn gedachten wel vaker afdwalen als het aan de borreltafel over de laatste scheet uit Venlo gaat.
Mijn zaak is die van de opwarming. Ik was altijd voor het milieu en tegen klimaatverandering maar nu ik wijnboer ben geworden, kan de opwarming van de aarde mij niet snel genoeg gaan. Mijn eigen Grand…

Geert Verkeerd

dagcolumn
3.1 met 8 stemmen 203
Even met ProRail gebeld.
“Goedemiddag, Oplopers hier. Mag ik de afdeling fraude en oplichting van u? Fijn, dankuwel.”
Ik werd subiet doorverbonden met de voorlichtingsafdeling, want liegen is hun vak.
“Zeg, lamlul, wat was dat nou voor kletsverhaal over verkeerde sneeuw, dinsdag? Het is wit en het valt uit de lucht. Wat is het dan? Juist. Sneeuw. Dus hoezo, de wisselverwarming deed het niet, zodat het hele station van Rotterdam vastvroor en onbereikbaar werd. Wat dacht je dan, dat er…

Belastingaangifte

dagcolumn
4.0 met 12 stemmen 551
Er is ooit een tijd geweest, dat ik met groot genoegen mijn belastingformulier invulde. Dat was vroeger, toen ik er nog zeker van was dat de minister van Financiën met een royaal gebaar mijn vakantiegeld zou aanvullen, mits ik een beetje op tijd over de brug kwam met mijn gegevens. Dan kwam zijn donatie tenminste vóór onze vakantie binnen en konden wij (gedeeltelijk) op kosten van de staat lekker in de zon liggen.
Aan dat feestje waren maar een paar simpele voorwaarden verbonden: een niet al…

Lentekriebels

dagcolumn
1.3 met 7 stemmen 541
Wat is dat toch met het voorjaar? Ik krijg altijd de kriebels, zin om oude dingen op te ruimen en nieuw te beginnen. Vandaag heb ik, ongepland, een hoekje opgeruimd wat me al lang dwars zat. Met spullen uit mijn vorige huis, vijf jaar geleden. En de bijbehorende spinnenwebben. Eerder al was ik redelijk fanatiek aan het dweilen geweest en had ik lekker allerlei kranten en tijdschriften weggedaan.
Aan het weer kan het niet liggen, het is koud en nat. Dus daar krijg je nog weinig energie van.…

Over een andere Buch

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 1.098
“Het is geen portret geworden van een gek.” Die woorden tekent het ANP op uit de mond van filmmaker Coen Verbraak naar aanleiding van Boudewijn Büch – de dichter, de dodo en het demasqué. Ben ik nou gek of heb ik naar een andere documentaire gekeken? In de eerste vijf minuten prijzen vrienden, familie en collega's Büch uitbundig. Je kon met niemand zo lachen als met hem. In de daaropvolgende vijftig minuten schetsen diezelfde vrienden, familie en collega's een minder fraai beeld: dat…

Een sensationele dood

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 408
Je bent 81 jaar oud en je familie staat erop dat je naar een bejaardenhuis verkast. Wat doe je dan? Juist, je gaat op internet op zoek naar een bouwtekening voor een zelfmoordmachine. Tenminste, dat deed een Australiër. Een pistool en een cirkelzaag vormden de hoofdonderdelen van het helse apparaat.
Van een afstand heeft hij zichzelf door zijn knutselapparaat laten omleggen. Op de oprit, want zijn laatste wens was dat hij door zijn buren gevonden zou worden.
Deze man heeft op een wel heel…