Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 13

Jonge meisjes flitsen in het zwembad

dagcolumn
3.9 met 10 stemmen 284
Even met Henk van der Meyden gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier.”
Uit mijn telefoon klonk het geluid van een murmelende stomdronken overjarige riooljournalist. Wilde weten wat ik van hem moest. Dat legde ik hem graag uit: “Henkie, ik las dat je tegenwoordig bezwaar maakt tegen mensen die met mobiele telefoons foto’s maken van flikflooiende beroemdheden in de kroeg of in het park. Omdat je vindt dat mensen de grenzen van de journalistieke fatsoensnormen niet mogen overschrijden.…

Naakt en klein

dagcolumn
4.3 met 12 stemmen 755
Een voor mannen ongewoon kwaaltje dat zich schuil houdt tussen geest en lichaam, dreef mij in de armen van dokter M. Deze prof zou mij vertellen of de machine dan wel het hoofd van slag was. Gek genoeg hoopte ik dat het lichaam de schuld zou krijgen, daarin ben ik vermoedelijk wel weer een doorsnee man.
Ik had professor M. gegoogled. Zijn foto stelde gerust: leeftijdloos en wetenschappelijk dof. Dit zou een zakelijke diagnose worden.
Gezeten in de wachtkamer haalde de prof een medewachtende op.…

La Poche

dagcolumn
4.4 met 5 stemmen 529
Als u dit stukje leest, vandaag vrijdag 4 april 2008, ben ik op weg naar Zuid-Frankrijk, om precies te zijn naar camping La Poche in de omgeving van het pittoreske dorpje Mirmande. Dat ligt in de streek die ook wel La Drôme wordt genoemd, befaamd om de prachtige landschappen, de vriendelijke bevolking én de heerlijke Côtes du Rhône-wijnen. Dit alles op slechts zo’n twintig kilometers van de Route du Soleil.
In La Drôme doemt na elke bocht weer een adembenemend schouwspel op van geurig…

Beperkt zicht

dagcolumn
1.5 met 2 stemmen 1.297
Ironie is je beste vriend: ik zit in Parijs als de voorverkoop begint voor Jean Michel Jarre in theater Carré in Amsterdam op 25 maart. De Franse synthesizerman was elf jaar geleden voor het laatst in Nederland, toen in concertopstelling in Ahoy Rotterdam. Ditmaal was het sit-down en was het menu beperkt: in het kader van het 30-jarig bestaan van zijn eerste album Oxygene voert hij dit album (en de vervolgelpee) in z’n geheel uit tijdens een theatertoernee.
Ondanks dat we met z’n tweeën…

De Demokraam

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 406
Ik naderde de Stadhuisbrug. Daar stond D66 weer, zoals elke zaterdag. Ik had zojuist een kwarkbol gekocht bij bakker Boonzaaijer. Eigenlijk stond de kraam nog niet, hij was in aanbouw. Ik keek vanaf gepaste afstand toe hoe twee mannen de handen uit de sociaal-liberale mouwen staken. Het enige wat er vooralsnog stond was een krachtige wind, waar ze heel wat mee te stellen hadden. Ik hield mijn hart vast.
De mannen klapten een houten bord uit, waarop aan weerszijden een affiche met dat typische…

Rooibos

dagcolumn
1.4 met 5 stemmen 481
De minister-president en zijn vazallen vonden het wel meevallen, de gemiddelde allochtoon vond het zelfs gewoon.
Vliegtuigen in gebouwen, besneden en gestenigde vrouwen, ongelovigen de keel afgesneden en de herenliefde knalhard van de hoogste etage.
Thee drinken is een optie, voorbijgaand aan een profeet die geilt op een meisje van negen jaar. Ik ben zo ongelooflijk graag heiden. Morgen wandel ik weer in het park, mits er nog bomen staan.....
Fred30 maart 2008Lees meer…