Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 19

Alles aan duigen

dagcolumn
3.4 met 9 stemmen 492
Van Rita mogen we geen 'Ton' zeggen, want het is Trots op Nederland. Waarom dan toch zo’n makkelijk bekkende afkorting gekozen? Omdat TON net als haar leidster een vat vol tegenstrijdigheden is.
En dan hebben we het nog niet over de veelkleurige achterban die zich rond de TON verzamelt. Daar lijkt geen enkele neus dezelfde kant op te wijzen. Voor de doodstraf, tegen de doodstraf, af en toe de doodstraf… Rita krijgt er wat mee te stellen.
Ik luister naar de mensen, doe wat ze willen en…

Met de trein

dagcolumn
4.1 met 25 stemmen 1.680
Een tijdje terug moest ik voor mijn werk naar Utrecht. Nu is dat vanuit Tiel met openbaar vervoer – lees de trein – gemakkelijker, dan met de auto. De kans dat je op de A2 in een file terecht komt, is namelijk vrij groot en een parkeerplaats vinden in het centrum van Utrecht al helemaal een crime. Dus de keuze was vrij simpel, ik nam de trein.
Een kaartje kopen voor die trein bleek iets minder eenvoudig, ik kon kiezen voor een kaartje uit de automaat of een kaartje aan het loket. Bij de…

Vakantiegevoel

dagcolumn
1.7 met 7 stemmen 704
De afgelopen weken was ik met vakantie. Een echte nietsdoen vakantie was het. Met veel zon, terrassen en boeken. Zo af en toe heb ik dat echt nodig. Maar als ik weer thuis kom, vraag ik me altijd af waarom ik dat gevoel van ontspanning niet vast kan houden.
Nou ja, eigenlijk weet ik het wel: zodra ik thuis ben moeten er weer dingen geregeld worden. Dingen die niet geregeld worden als ik het niet doe. Er moeten acceptgiro’s betaald worden, de was moet gedaan. Ik moet nadenken over wat ik ga…

Boven komen

dagcolumn
4.3 met 13 stemmen 569
Ik heb u ook gemist.
Het moest even, een rustpauze. Ik heb gewoon gewerkt hoor. Even hard als altijd. Bezinning, maar dan zonder vakantie. Heb vooral hard uitgerust in mijn vrije tijd. Veel is er niet veranderd. Eigenlijk helemaal niks. Het enige verschil met voor de nepsabattical: vanaf nu doe ik alles in m'n eigen tempo.

Lichamelijk ben ik helemaal opgekalefaterd. Liters teer uit mijn longen gespoeld met kruidenthee, Jelly Beans en chocola: gestopt met roken. Ik sport me gek. Vechtsport,…

Mijn mening

dagcolumn
2.4 met 5 stemmen 458
Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou Trots op Nederland 26 zetels halen. Maar er zijn helemaal geen verkiezingen. Zouden we wel naar de stembus gaan, dan zou D66 uitkomen op dertien zetels. Ware het niet dat de kiezer voorlopig thuis kan blijven. Zou dat niet het geval zijn, dan zou de PVV van Geert Wilders tien zetels in de wacht slepen. Dat is op dit moment echter absoluut niet aan de orde.
Zou Maurice de Hond eindelijk ophouden met zijn wekelijkse peiling, dan zou dat een zegen voor het…

Ere wie ere toekomt

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 381
Begin deze maand werd Nederland een echte Europees kampioen rijker!
In Plovdiv (Bulgarije) behaalde de Groninger Sergej Tiviakov in een uitgestrekt veld van ruim 400 schaak(groot)meesters een ongedeelde eerste plaats.
Hij verdiende voor enkele weken intensief schaken € 15.000.-- : een bedragje waar Manchester United-speler Ronaldo nog geen corner voor neemt.
De Schaakbond is niet groot en de schaaksport niet heel populair: dus valt het te begrijpen dat Tiviakov niet vanaf het balkon van het…