Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 20

Oren ontharen

dagcolumn
2.0 met 4 stemmen 624
Het moest er toch eens van komen. Ik zit bij de kapper. Traumatisch! Ik hou niet van kappers en dat komt omdat ik niet van weermannen houdt. Kappers zijn net weermannen. De godganse dag over het weer leuteren en als ze alle depressies, hoge, lage en middelmatige drukgebieden hebben doorgenomen beginnen ze uit stand over voetbal te zeiken.
Mag ik dan even een hekel aan kappers hebben, ja!
Maar dat is nog niet alles. Eerst duwen ze je op een stoel waarna je met een voetpedaal omhoog wordt gelift…
paco24 mei 2008Lees meer…

Omke

dagcolumn
4.2 met 12 stemmen 748
Een mens heeft heel wat identiteiten, zo ben ik man, echtgenoot, vader, opa, broer, zwager, vriend, maatje, buurman, kennis, collega, medewerker, medebestuurslid, etc. Ooit was ik zoon en kleinzoon, tot mijn ouders en grootouders overleden en sindsdien ben ik ook wees. En voor de kinderen van mijn broers en zussen ben ik oom, oftewel omke, zoals dat in het Frysk heet.
Zo nu en dan krijg ik een mailtje dat begint met de aanhef: Ha Omke, afkomstig van mijn neef uit Londen, die daar luistert naar…

Geluk

dagcolumn
2.2 met 10 stemmen 375
Uiteindelijk is dat toch wat we allemaal willen, geluk. Waar we continu naar op zoek zijn. We bedoelen dan meestal niet geluk hebben. De loterij winnen, dat is geluk hebben. Wat we bedoelen is gelukkig zijn.
Vandaar dat er veel wordt geschreven over hoe je (meer) geluk kunt bereiken. Tik het woord Geluk in als zoekwoord bij Nederlands grootste internetboekhandel en je krijgt 772 hits. Niets mis mee, zou je zeggen. Hoe meer geluk, hoe meer blije mensen en hoe beter we met elkaar omgaan. Dat is…

kutbommen

dagcolumn
4.2 met 9 stemmen 643
Geachte heer Bush, beste George,
Omdat u de PR van Israël verzorgt en niet zeurt over die 113 VN-resoluties die we in de afgelopen 60 jaar aan onze laars hebben gelapt, houden wij de Amerikaanse wapenindustrie in het zadel.

Nu zijn er de laatste tijd wat klachten over uw clusterbommen. Van die verrekte dingen ontploft de helft niet. Dat wil zeggen: niet op het moment dat wij een gebied willen zuiveren van Palestijnse terroristen. Ja, ik weet dat u ze ‘vrijheidsstrijders’ noemt, maar daar…

Brief aan Beatrix

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 555
Beste Majesteit,
Hoe was het in Estland? Als u dit leest, bent u waarschijnlijk net terug. Ik hoop dat het bezoek naar genoegen was. En dan vooral het staatsbanket, hahaha! Ik begrijp dat ze u hebben meegenomen naar Skype. Dat zijn die wizards die gratis telefoneren via internet mogelijk hebben gemaakt, toch? Of heeft u dat alweer verdrongen? In de krant stond dat computers u koud laten, dus het zou me niets verbazen.
De volgende vijf regels uit het artikel zijn te mooi om niet even te plakken…

Balkenende en Hirsch Ballin: sta pal!

dagcolumn
2.5 met 8 stemmen 342
Het morele offensief van het christelijk-sociale kabinet komt langzaam maar zeker uit de steigers van de eerste 100 dagen.
40 jaar na de veroordeling van de cartoonist ‘Willem’ wegens het oproepen tot het uitlachen van onze geliefde Koningin Juliana kan ik weer rustig gaan slapen.
De in linkse kringen maar al te bekende Gregorius Nekschot is gearresteerd! Bravo voor ons nieuwe regering onder de bezielende leiding van Jan Peter Balkenende die paal en perk durft te stellen aan de…