Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 21

POSTbank

dagcolumn
4.1 met 10 stemmen 437
Ik ben doorgaans een redelijk tolerant mens, al verdenk ik mezelf ervan dat het net zogoed onverschilligheid kan zijn. Aan de andere kant zijn er kleine zaken waar ik me ongelooflijk druk over kan maken. Over debiliserende marketingprietpraat bijvoorbeeld. Slachtoffer van zo’n kleinzielige ergernisaanval mijnerzijds werd deze week Mw. drs. I.M. van der Wal,
Hoofd E-commerce en E-mail van de Postbank.
Wat was de aanleiding?
Bij mijn laatste bezoek aan de site waarop ik mijn bankzaken doe,…

Kinderarbeid

dagcolumn
4.4 met 7 stemmen 533
Het zal u als oplettende lezer niet zijn ontgaan, wij hebben een vaste stek in Zuid-Frankrijk, waar wij de komende weken onze ‘accu weer opladen’ – ‘genieten van onze vrije tijd’ – ‘afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen’, nou ja, vul maar in. Maar intussen blijft onze thuisbasis, een riante hoekwoning met grote tuin een punt van zorg. Vooral die tuin vraagt om regelmatige aandacht in de vorm van onkruid wieden en water geven.
Nu kunnen wij ons verheugen in het…

Als je pak maar goed zit.

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 189
De spelers van het Nederlandse elftal zijn weer in het nieuw gestoken. Zij kregen allen een stijlvol EK-pak aangemeten.
Aangemeten! Geen gevalletje Zeeman dus. Of C&A. De heren konden het wel waarderen, las ik ergens. Dan praat je dus over krijgen, met de nadruk op krijgen, van een splinternieuw kostuum en vrijetijdspak voor een prijs waarvoor de gemiddelde supporter, gesteld dat die dat zou willen aanschaffen, een half jaar zou moeten werken.
En dan reageren de heren voetballers met, ik…
paco30 mei 2008Lees meer…

Geluk (2)

dagcolumn
1.2 met 5 stemmen 2.337
Vorige week schreef ik dat we aan de top van de piramide van Maslow zitten. En dat meer geluk voor ons zit in zelfverwezenlijking. De hoogste verdieping van de piramide. Ik ging er maar even van uit dat we de andere verdiepingen van de piramide achter ons hadden gelaten. Maar is dat zo?
Dat dachten we. Honger en dorst, dat lukt wel, hier dan. De tweede verdieping gaat over veiligheid. We dachten dat we daar ook wel klaar mee waren. Maar nu blijken er toch nog dingen te zijn die onze veiligheid…

Boven komen (2)

dagcolumn
3.4 met 11 stemmen 380
EEN.
Ruud heeft áltijd een gps bij zich. Op z'n stuur. Ruud ziet elke scheet dus ver van tevoren aankomen. Ook waar je struikelt over wegwijzers en paddenstoelen, vaart hij op satellietaanwijzingen. Al zouden wij geblinddoekt door de Kalahariwoestijn fietsen, met Ruud en dat onafscheidelijke ding is verdwalen onmogelijk.
Overbodig te zeggen dat daar elk jaar de nodige grappen over worden gemaakt.
Maar nu even niet.…

Het verdriet van Putten

dagcolumn
3.7 met 9 stemmen 1.166
Hoe noem je je boek als je beste vriendin is vermoord? Nataschja van der Stelt koos voor ‘Verdriet zonder tranen’: emoties en Putten gaan nou eenmaal niet samen. Zij kon niet huilen na de dood van Christel Ambrosius. Om de gebeurtenis toch een plekje te geven, besloot ze een boek te schrijven. Volgens de uitgever is het nu al een 'megaseller' en wordt er bijgedrukt.
"Iedereen in Putten heeft het over de moordzaak", vertelt Edward Kip van Bruna Putten in De Stentor. "De mensen willen er zo…

Vokking niet normaal, Pa!

dagcolumn
3.5 met 11 stemmen 440
Ik mis ze nu al: de jonge helden die De Gouden Kooi de afgelopen 20 maanden met zo veel verve bewoonden!
Wat hebben we genoten van de humoristische winnaar Jaap Amesz, die het tot op de finaledag bestond Nederland op het verkeerde been te zetten door een aanzienlijk deel van zijn prijzengeld aan een goed doel toe te zeggen: zo kreeg hij heel wat extra sms-jes binnen, waaronder die van mij en mijn 13-jarige dochter.
Het goede doel bleek hij na de uitzending zélf.
We waren een seconde…