Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 29

Klein huishoudelijk leed

dagcolumn
4.1 met 11 stemmen 563
Beste Yvonne,
Ik ben dol op mijn vriendin, maar snappen doe ik haar niet. Als Mars en Venus botsen wij regelmatig en dan zijn er ook nog zo wat dingen waar we de hormonen niet de schuld van kunnen geven.

Neem nou jouw vakgebied: opruimen. Daarmee ben ik toch echt wel ‘het vrouwtje’ in ons huishouden (en zij het zwijntje).…

Knippen en scheren

dagcolumn
3.1 met 32 stemmen 4.331
Had u er ook zoveel moeite mee om in die overjarige hippie, die ze afgelopen maandag in Belgrado hebben gearresteerd, de voormalige leider van de Servische Republiek én oorlogsmisdadiger, Radovan Karadžic, te herkennen? Ik bedoel, zet er een mijter op, hang er een tabberd omheen en Bram van der Vlugt kan om ander werk gaan zoeken, Sinterklaas woonde de afgelopen jaren niet in Spanje, maar in Servië. Nou ja, behalve die foute, veel te grote bril, die had hem natuurlijk al veel eerder moeten…

Rommelen

dagcolumn
1.6 met 8 stemmen 630
Meestal ben ik tamelijk doelgericht, ik werk met lijstjes voor de korte termijn en doelen voor een jaar. Allemaal helder. En het grootste gedeelte van de tijd houd ik me daar mee bezig. Dat moet wel, want er is veel te doen.
Maar soms is dat opeens even klaar. Het begint met het zoeken van afleiding. Dan ga ik huishoudelijke klusjes doen of spelletjes op de computer. Dat is fase 1, ontwijkend gedrag.
Daarna komt het rommelen: hier en daar wat oppakken, eens iets kleins intikken, een stukje…

Stop de pers

dagcolumn
3.1 met 13 stemmen 1.044
12 dagen - met de Thalys - Frankrijk: geen krant gelezen, geen tv gezien.
Wandelen, sporten, musea bezoeken, eten, praten, slapen: een leven als God in Frankrijk.
Terug in waterig Nederland.
Zaterdagmorgen: de Volkskrant.…