Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 3

Mannetjes

dagcolumn
3.3 met 10 stemmen 450
Ik doe alles graag zelf, maar voor sommige dingen heb je 'mannetjes' nodig. Om de computer te repareren of een muur te stucen bijvoorbeeld. En voor geldzaken. Die zijn namelijk of heel ingewikkeld of worden ingewikkeld gemaakt.
Wie een huis heeft, heeft doorgaans een hypotheek en wie een hypotheek heeft, moet een levensverzekering. Of twee. Zo iemand ben ik. (Rare naam ‘levensverzekering’, want iemand anders heeft er pas wat aan als jij dood bent.)
Goed. Verzekeringen zijn dingen om af te…

Friendly fire (2)

dagcolumn
4.2 met 11 stemmen 494
Er is de afgelopen dagen stevig gepord in het vuurtje van mijn open haard. Dat levert natuurlijk flink wat rondspattende vonken op, vooral door mede-columnist Harry van Dooren die een paar wezenlijke vragen formuleert, zoals:

Waar zouden we zijn als die vermaledijde Amerikanen zich niet met de tweede wereldoorlog hadden bemoeid?…

Verslaving

dagcolumn
1.9 met 9 stemmen 505
We hebben allemaal onze zwakke punten. Het mijne is boeken. En dan is een boekenbeurs een onweerstaanbaar iets.
Zo nu en dan organiseert het Centraal Boekhuis een boekenfestijn, zoals ze het zelf noemen. Dan verkopen ze hun restanten en lichtbeschadigde boeken met korting. Eén keer per jaar is dat circus in Rotterdam. Een hal vol boeken.
Lang van te voren zet ik de datum al in mijn agenda. Het liefst ga ik meteen op de eerste dag, dan is er het meeste keus. Ik leg geld opzij, zodat het niet…

In het ondiepe

dagcolumn
4.3 met 7 stemmen 1.111
Dochterlief is nerveus. We gaan naar zwemles, voor de allereerste keer. Een historisch moment. Maandenlang heeft ze me verwijtende blikken toegeworpen: wanneer mag ik nou? Haar geduld werd zwaar op de proef gesteld. En anders mijn geloofwaardigheid wel, met dank aan die meneer van de kassa. Die riep een half jaar lang dat het niet lang meer kon duren. Welkom in de wereld van de wachtlijsten, nu ook bij watergewenning.
Vorige week werd ze eindelijk opgeroepen. Ik had op een vreugde-explosie en…

Roze bril

dagcolumn
2.7 met 7 stemmen 1.161
“Juf, kijk eens, ik heb een bril!” Stralend kijkt hij mij aan. Ik bewonder de bril en ook de kinderen uit de klas komen om hem heen staan om het brilletje van dichtbij te bekijken. Later, als we in de kring zitten mag het knulletje vertellen over zijn avonturen bij de oogarts en een rondje door de klas lopen om trots aan iedereen zijn nieuwe aanwinst te laten zien.
“Juf, ik wil niet naast dat stomme kind zitten met die jampotglazen.” Mijn eerste herinnering aan de eerste klas van…
DreamOn21 januari 2008Lees meer…

Liefde op de werkvloer

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 601
Veel mensen zien hun collega’s vaker dan hun partner. Niet zo vreemd dus dat liefdesrelaties opbloeien op het werk. (De Stentor, 17-01-2008)
De liefdesrelaties waar over gesproken wordt vallen voornamelijk in de categorie scharrels en avontuurtjes. Het schimmige circuit waarbij vaak ook nog eens andere partners bij zijn betrokken. Partners die vaak argeloos thuis met de kinderen wachten op man- of vrouwlief die zoveel moet “overwerken”.
Ja, de kantoortuin is voor heel wat mensen het…
Happyturf20 januari 2008Lees meer…