Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 30

Dromen van Marianne

dagcolumn
2.8 met 10 stemmen 525
Ik droomde van Marianne Thieme die in een te kort rokje als een echte Britney Spears uit haar Hummer stapte. De persfotografen richtten hun lenzen gretig op het met een snoezig pruikje schaamhaar bedekte partijjuweel. Over de stelling – beter een vegetariër in een Hummer dan een carnivoor op de fiets – had niemand het meer. Marianne was hot.
Maar buiten mijn klamme bed, beklijft alleen de vergelijking. Er is altijd wel iets te bewijzen met statistiek of met een Hummer. Met een licht…

Letselschade

dagcolumn
3.1 met 37 stemmen 563
In het land van de onbegrensde mogelijkheden – de USA – schijnen ze op grote schaal voor te komen, letselschadeadvocaten, een ondersoort van de orde der parasieten. Deze parasitaire misdadigers lijken zich voornamelijk op te houden in wachtruimtes van afdelingen die tegenwoordig Spoedeisende Hulp heten – wat was er mis met de aloude afkorting EHBO? – om aan slachtoffers hun ‘diensten’ aan te bieden. Slachtoffers van lichamelijk letsel wel te verstaan.
Nu ben ik in mijn arbeidzame…

Zomer

dagcolumn
2.1 met 12 stemmen 1.154
Eindelijk is het mooi weer. Natuurlijk is het nu meteen weer erg warm, maar zo gaat het nou eenmaal in dit land. Mij hoor je niet klagen.
Ik werk de zomerperiode meestal door. Mijn vakanties hou ik in voor- en najaar. Toch is het werken met dit weer anders. Veel collega’s zijn met vakantie, dus je kunt niet alles doen wat je zou willen doen. Wat ik wel doe zijn van die acties waar ik maar steeds niet aan toe kwam: dingen die rustig uitgewerkt moeten worden en waar ik een beetje mee moet…

Cicade van Jade

dagcolumn
2.0 met 8 stemmen 4.401
't Is een prachtige gedachte en wie zegt dat de Chinezen geen gelijk hebben/hadden: krekels van jade. Grote, halfvleugelige insecten uit Zuid-Europa en de tropen. In het Drents Museum te Assen als rituele voorwerpen opgesteld en uitgestald. GO CHINA! Krekels van hard gesteente van bleekgroene kleur die eeuwig leven in het hiernamaals beloven. Naast deze krekels van jade nog veel meer, grotere en mooiere voorwerpen die van GO CHINA! een belevenis maken.
Het is een spectaculaire tentoonstelling:…

Onder de douche

dagcolumn
3.3 met 7 stemmen 480
Een kwartier naar mijn tenen staren geeft mij alle antwoorden. Problemen, dilemma’s, twijfels: allemaal tot niets verpulverd. Wat verdwaalde vlokken sop kriebelen aan mijn tenen. Ik kijk ernaar en barst uit in lachen om mijn kwetsbare mens-zijn.
Ik drijf een beetje af in warme waterstromen die van boven komen, mijn haartjes zijn nat. Zachtjes masseren de stralen mijn rug en bij de gratie daarvan voel ik hoe ik almaar schoner wordt. Al dat vuil van alledag verdwijnt.
Op zulke momenten krijg ik…

Nederlandse tourwinnaar

dagcolumn
2.6 met 5 stemmen 390
Commentaar geven bij een Tourreportage kan soms kinderlijk eenvoudig zijn. Tenminste in Nederland, want daar hebben ze de instructie gekregen om vooral de Nederlanders op te zoeken. Vóór, tijdens en na de wedstrijd. Makkelijk zat. Komt er een met een oranje shirt aanrijden, geheid dat-ie in de remmen moet om weer iets te melden over de afgelopen nacht, de wedstrijd of de komende nacht. Niet dat ze veel te vertellen hebben, die oranje mannen, maar daar gaat het niet om. Het zijn onze jongens,…