Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 33

OpRutten!

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 435
Mark Rutte komt eindelijk uit de kast: zijn grote held is Arnold Schwarzenegger. Waarmee Mark maar wil zeggen dat de VVD ook voor het milieu is. Niet dat tobberige consuminderen waar linkse partijen op blijven hameren, maar the Californian Way: je mag best vier auto’s op je driveway hebben als het maar zuinige auto’s zijn met een roetfilter.
Zie daar het liberale dilemma: een fijne toekomst voor je kind begint met een veilige SUV om ze naar school te brengen.
Het is flauw om te beweren dat…

Proefening

dagcolumn
4.3 met 7 stemmen 465
In een grijs verleden werd ik opgeroepen voor mijn ‘eerste oefening’ (zie mijn column van 13 april 2007). Die oefening bleek dus in werkelijkheid de militaire dienstplicht te zijn en wij moesten oefenen voor een mogelijke oorlog, juist ja, tegen de Russen. De Koude Oorlog was op zijn dieptepunt en onze superieuren zagen de Russische tanks al over de Lüneburgerheide richting Nederland trekken. Zo ongeveer wat de Georgiërs helaas de afgelopen week hebben moeten meemaken.
Wij oefenden ons…

Keuringsdienst

dagcolumn
2.4 met 12 stemmen 1.205
Een bericht van maandag: hebben ze eindelijk de acrylamide min of meer uit de frites en de chips, blijkt er een andere stof in te zitten die nog veel schadelijker is: glycidamide.
En zo gaat het verder. Bijna dagelijks horen we berichten over voedsel. Soms negatief, soms positief. Soms tegenstrijdig. De oogst van augustus: er zit te veel zout in kindersnacks, broccoli herstelt schade bij diabetes, visolie capsules van het huismerk zijn goed en goedkoop, een ei als ontbijt helpt bij dieet,…

Vakwerk

dagcolumn
3.3 met 10 stemmen 579
Ik trek het niet meer. Koop je iets voor vijf euro en betaal je met een tientje, zegt die man in die winkel terwijl hij het wisselgeld teruggeeft: "Met z'n vijven." Hele dag naar de knoppen. Ook opgetekend uit de mond van deze misselijkmakende middenstander: "Alsjeblieft, twee dollar." Woehahahahahahahaha! Een andere favoriet uit zijn gevarieerde repertoire luidt: "Een hand vol dukaten."
Walgelijk die woordenworst van die winkeliers. Laat me met rust, doe normaal, ga toch gauw! Wat zit er toch…
Quirijn Metz19 augustus 2008Lees meer…

Melige Mart

dagcolumn
3.4 met 14 stemmen 359
Wat bevalt mij niet in Marts Studio Sportzomer?
Als sportliefhebber heb ik met de Olympische Spelen een tweeslachtige relatie.
Fantastische wereldsport: dat wel!
Maar voor mij vertonen de OS ook een onbegrijpelijke mengeling van amateurs (10-meter-kleiduiven-schieters) en duur betaalde professionals (topbasketballers, toptennissers), een aantal sporten waarbij de samenstelling van de teams mij een raadsel is (voetbalteams!) en waarom sommige sporten überhaupt op dat podium vertegenwoordigd…
Dagschrijver17 augustus 2008Lees meer…