Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 36

Kattenklets

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 337
De kat die Komo heet, kijkt afwachtend omhoog. Hij negeert het bakje waar net een handvol ‘hoogwaardige’ brokjes in zijn geschud. ‘Nature’s welness, Good for life’ meldt de dik met marketingklets gevulde bijsluiter. En verder:
Hoogwaardige eiwitten en vet uit Noorse zalm;
Toegevoegde vitaminen en mineralen plus de vitaminen uit wortels, tomaten en bladgroente ter ondersteuning van het immuunsysteem;
Speciale vezels uit bietenpulp en appels voor een gezonde spijsvertering;…

Michael Palin

dagcolumn
2.8 met 9 stemmen 494
Om de een of andere reden had ik nog nooit iets gezien van Michael Palin. Wel steeds gelezen dat zijn programma’s zo leuk en geweldig zijn. Dus toen de serie Michael Palin’s New Europe begon, dacht ik dat ik maar eens moest gaan kijken. Het onderwerp is de stand van zaken in de voormalige Oostbloklanden en dat spreekt me aan. En dan zo’n gelauwerde presentator. Dat moet leuk zijn.
Meteen de eerste keer dacht ik al: wat voor toeristenfolder is dit? Een parade van bezienswaardigheden, wat…

Klingelingeling, klingelingeling!

dagcolumn
3.1 met 13 stemmen 632
Automobilisten klagen over de hoge brandstofprijzen. Nou rijzen die inderdaad de pan uit, maar het gekke is dat we met z'n allen relatief veel geld uitgeven in de winkel van het tankstation. Uit onderzoek van belangenorganisatie Bovag blijkt dat de verkopen van de tankshops blijven toenemen. Automobilisten geven steeds meer geld uit aan truckersballen, glacékoeken, blikjes Red Bull en Cornetto's.
De shop is voor veel tankstations winstgevender dan de verkoop van brandstoffen. Vraag me niet hoe…
Quirijn Metz9 september 2008Lees meer…