Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 37

Bij de beesten af

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 441
I.
Supermarktketen Coop heeft de handen ineengeslagen met Het Wereld Natuurfonds. Door dierenplaatjes te sparen kun je bijdragen aan de bescherming van beesten en hun leefgebied. Moet je wel het plakboek erbij kopen, want daarvan gaat €1 naar het WNF.
Coop kondigt aan dat ze zelf duurzaam gaan opereren. Dat heeft de advertentieafdeling nog niet helemaal begrepen. Deze week worden dierenstickers uitgedeeld bij bietjes-in-glas, koffiepads, vloeibaar wasmiddel en… gehaktschnitzels! Een zakje…

Cijfers nee, plaatjes ja

dagcolumn
2.3 met 10 stemmen 1.594
Het overkomt me vaak: ik kom iemand tegen en ik weet dat ik die persoon ken. Ik herken zijn of haar gezicht. Maar wie is het ook al weer en waar ken ik die persoon ook al weer van? Vanaf nu kan ik wetenschappelijk onderbouwen hoe het komt dat ik wel het gezicht heb onthouden, maar niet de naam.
Ons werkgeheugen heeft een capaciteit van ongeveer 7. Zonder geheugensteunjes kun je maximaal 7 willekeurige dingen onthouden, zoals getallen of boodschappen. Als je erg je best doet kom je tot 9 of 10.…

Kloonrede

dagcolumn
3.9 met 14 stemmen 531
Leden van de Staten-Generaal,
Ons land heeft veel dat hoop geeft en vertrouwen. De economische vooruitzichten zijn gunstig. Ondernemers en consumenten zijn optimistisch. Jongeren vinden snel een baan.
Ook buiten de economie zijn er hoopvolle ontwikkelingen. Steeds meer mensen willen zich inzetten voor elkaar en voor een betere leefomgeving.
Juist nu zijn er goede mogelijkheden om maatregelen te nemen die ons land sterker maken. Het is nodig die mogelijkheden ten volle te benutten.…
Quirijn Metz16 september 2008Lees meer…

111

dagcolumn
3.8 met 11 stemmen 419
De oudste Nederlander is deze week 111 geworden.
Een prestatie van formaat hoewel het geen inspanningsprestatie betreft omdat je hiervoor meer moet laten dan doen.
Het feestvarken Grietje Jansen-Anker uit Middelburg viert haar verjaardag met familieleden en verzorgers van zorgcentrum Roggeveen. Voor hoog bezoek en publiciteit heeft de krasse Zeeuwse opnieuw bedankt. Zij ligt hele dagen op bed en heeft heel veel rust nodig.
Met weemoed denk ik aan de 115 jaar geworden Hendrikje van…
Dagschrijver14 september 2008Lees meer…