Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 38

Koninklijke democratie

dagcolumn
3.5 met 16 stemmen 555
Ik voel mijzelf een beetje koning. Koning van mijn huisje, van mijn leven en een heel klein beetje jouw koning. Graag droom ik van mijzelf in een purperen gewaad de scepter zwaaiende over u allen. Iedereen zou voor mij buigen en mij adoreren.
Gelukkig word ik ook altijd weer wakker, mijmer nog even weg, om vervolgens met 2 benen de wereld in te stappen in de wetenschap dat echt heldendom moet worden verdiend met daden.
Lang leve onze democratie. Sinds jaar en dag wordt het plebs dom gehouden.…
Vlek26 september 2008Lees meer…

Van miljonair naar bedelaar

dagcolumn
1.4 met 8 stemmen 431
Een Belgische man was bedelaar en werd drie jaar geleden miljonair door een erfenis. Nu is hij al het geld weer kwijt en bedelt hij weer in de Brusselse metro. Hij leende het geld uit aan vrienden en bekenden (en kreeg het blijkbaar niet terug) en investeerde in aandelen die nu niets meer waard zijn.
Hij geeft de schuld aan Bush en de kredietcrisis. En die zijn ook wel verantwoordelijk te noemen voor de daling in de aandelenprijzen. Maar ik denk toch dat dat niet het hele verhaal is.
Iedereen…

De man met de map

dagcolumn
2.7 met 7 stemmen 535
De bel ging. Wat nou weer, was mijn eerste gedachte. Ik verwachtte niemand in het bijzonder. Op het vuur stonden twee pannen voor een werkende man die een drukke dag achter de rug had en nu rammelde van de honger, maar daar had de ongenode gast natuurlijk geen boodschap aan. Met een gezicht dat op zeven dagen onweer stond liep ik naar de voordeur.
"Goedemiddag meneer, heeft u enig idee waarom ik bij u aanbel?"
Wat een binnenkomer! Buitengewoon snugger van deze meneer, die blijkens zijn outfit…
Quirijn Metz23 september 2008Lees meer…

Merci

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 345
Geert Wilders had het bij de algemene politieke beschouwingen afgelopen week nog over de links-elitaire VPRO-grachtengordelmentaliteit van Tweede Kamerleden. Driedubbele woordwaarde bij Scrabble. De landverraders die Nederland in de uitverkoop doen. Die samen met ministers die knettergek geworden zijn en moslims uit alle windstreken verantwoordelijk zijn voor de verloedering van Nederland. Volgens hem.
Maar hij is zelf ook elitair. Ik was vandaag nog in de Kamer. Toen ik even in de plenaire…

Hans Teeuwen

dagcolumn
1.0 met 10 stemmen 588
Eens aaide, paaide, streelde dit toneeldier Beatrix, vuistdiep de royale billen verkennend. Ik stel mij daarbij voor dat zij rillend, trillend een borstbeeld klaar kreeg.
Hansje Pansje, halal kreeg je het gelijk aan jouw kant, de dames stonden in de brand die jij had aangestoken op het rubberen spijkerbed.
En dan zet je niet door, waar jij spijkers met koppen had kunnen slaan, verlies je jezelf in muziek. Teeuwen is een watje, kom op Hans, wees geen schatje.....
Fred21 september 2008Lees meer…