Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 39

Schrijfster

dagcolumn
3.7 met 24 stemmen 851
Aarzelend komt ze naar me toe - tijdens een familiefeestje – ze leest weleens één van mijn columns, zegt ze, en die vindt ze best wel aardig, zegt ze, en ze schrijft zelf ook wel eens wat, zegt ze, misschien dat ik wel eens iets van haar wil lezen, zegt ze. Ze is de kleindochter van m’n broer, een lang en dun én erg mooi meisje, dat vooral opvalt door niet op te willen vallen. U kent ze misschien wel, van die typetjes die heel erg uitstralen: let maar niet op mij, maar ondertussen… als…

Held

dagcolumn
2.6 met 10 stemmen 501
Eén van mijn favoriete films aller tijden is The Sting. Een film met Paul Newman en Robert Redford als oplichters die een veel grotere oplichter te pakken nemen. Hoe ze dat doen, daar gaat de hele film over. Het is The Usual Suspects in de jaren zeventig. Een beetje langzaam nu, maar de clou is nog altijd briljant.
Paul Newman is overleden. Eén van de laatste echte helden uit de film, wat mij betreft. En een held die tot het laatst aan toe in tact is gebleven. Vaak stellen helden je na een…

Kiezen of delen

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 461
Iedereen in Nederland heeft, mits voldaan aan de wettelijke eisen, het recht om te kiezen en gekozen te worden.
Dit een groot goed en dient zeker in stand te worden gehouden. Al voor het begin van onze parlementaire democratie hebben burgers het recht om hun stem te verheffen door gebruik van het stembiljet.
Het is fijn om te kunnen kiezen en om gekozen te worden. Helaas gaat een kies ook wel eens rare dingen doen en dat is in mijn geval het probleem.
Mijn kies besloot zich te onttrekken aan…
Vlek1 oktober 2008Lees meer…

Moderne doven

dagcolumn
4.1 met 10 stemmen 474
Onlangs mocht ik getuige zijn van de nieuwste vorm van kindermishandeling. Op Nederland 1 werd op sentimentele wijze getoond hoe 2 dove ouders hun kind graag doof geboren zagen worden.
Deze 2 kwartels waren zo blij met hun levenslange rust, dat ze deze met liefde doorgaven aan hun kind. Enige vorm van therapie was dan ook uitgesloten.
Grote blijdschap was er dan ook in gezinne Kwartel toen bleek dat de jongste telg ook met handen mocht leren praten.
De nieuwste vorm van kindermishandeling kan…
Vlek28 september 2008Lees meer…