Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 4

Drenkeling

dagcolumn
4.3 met 7 stemmen 369
Ik zou mij druk kunnen maken over een boekenprijs voor vrouwen, de zelfingenomenheid van Peter R., dat duffe portret van Beatrix of de gevoelige keel van Linda Lovelace, maar ik had belangrijkere dingen te doen.
Het stormde en vanachter mijn raam zag ik hoe windvlagen de gracht deden kolken, schuimkoppen tevoorschijn toverden en zo nu en dan een vreemde nevel metershoog deden opwaaien. Het was beestenweer in meer dan de figuurlijke zin.
Mijn oog viel op een man die met klapperende capuchon…

Big Brother

dagcolumn
3.8 met 11 stemmen 491
U moet allemaal de groeten hebben van een goede vriend die ik afgelopen maandag onverwacht heb teruggezien. Nee, ik breng hier niet de groeten over van John de Mol, die ooit het tenenkrommende televisieprogramma Big Brother bedacht, maar van Winston Smith. Ja, dat is even schrikken, maar Winston leeft nog steeds, sterker nog, hij is zelf ook behoorlijk geschrokken, maar dan van de wereld in 2008.
Voor de argeloze lezertjes, Winston Smith werd geboren in 1949, zijn moeder is helaas niet bekend,…

Opruimen in je slaap

dagcolumn
2.4 met 8 stemmen 1.207
Waarom we precies slapen, daar zijn de geleerden het nog steeds niet over eens. Als we niet slapen gaan we dood, dat is wel duidelijk, maar waarom dat is, dat weten we niet.
Blijkbaar zijn wetenschappers het er nu wel over eens dat we tijdens onze slaap de belevenissen van de dag ervoor nog eens herhalen in onze hersenen. Maar wat er dan precies gebeurt weten ze dan ook weer niet.
Nu lees ik in de krant (NRC 22 januari 2008) dat slapen er toe dient om je hersenen op te ruimen. Intuïtief…

Vragen(v)uur

dagcolumn
3.2 met 10 stemmen 472
1. Kent u het bericht 'Marianne Thieme kampioen vragenstellen'?
2. Deelt u de mening dat het bij de beesten af is dat een Tweede-Kamerlid in een jaar tijd 145 vragen stelt aan bewindslieden? Zo ja, op welke wijze en binnen welke termijn wordt hiertegen opgetreden? Zo neen, waarom niet?
3. Bent u met mij van opvatting dat het niet zo kan zijn dat Marianne Thieme in haar debuutjaar een gepokt en gemazeld parlementariër als Jan de Wit van de SP de loef afsteekt zonder hem en de rest van de Kamer…

Online DNA test

dagcolumn
3.0 met 1 stemmen 342
Hè, hè. Eindelijk is het zover. Niet criminelen kunnen ook een DNA test ondergaan. Het kost wel 600 euro, maar dan heb je ook wat. Dan weet je waar de zwakke en sterke punten van je gezondheid liggen. Dan weet je welke enge ziektes en zwakke organen een lang werken van je sterke organen gaan dwarsbomen.
Waar beginnen al die hypochonders toch aan? Ja, ze gaan de kas spekken van de oprichter van dat vreemd genaamde bedrijf, 23andMe. Dat 23 suggereert een oplopende reeks DNA-klanten die eindigt…
Happyturf27 januari 2008Lees meer…