Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 41

Vernederen

dagcolumn
3.6 met 8 stemmen 531
Waar Watze’s mannen aan de Moezel bezig waren met Ruurd en Tessa, brachten deze heren een bezoek aan ‘de poort van Bretagne’. In een aardig kustplaatje in de buurt van St. Malo waren de toeristen opvallend afwezig.
Het dorpje had duidelijk betere tijden gekend. Het majestueuze hotel aan het strand kon wel een likje verf gebruiken en de scharnieren van de luiken hadden dringend behoefte aan olie.
De mannen vonden het wel best, herfst aan zee maakt aangenaam rustig. Een restaurant, een…

Am Mosel

dagcolumn
3.8 met 18 stemmen 1.076
Het afgelopen weekeinde (Wochenende) was ik niet in Nederland, nee, ik vertoefde samen met broers en zwagers in Duitsland, om precies te zijn aan de Moezel, niet al te ver verwijderd van Trier. Wij, afkomstig uit een gezin met zeven kinderen, (vijf broers en twee zussen) houden namelijk ieder jaar een mannenweekend. Ja, lieve Opzij-lezeressen, ook onze echtgenotes trekken er dan op uit, voor hen is dat dus een saunadag!
Maar goed, daar aan de Moezel blijk ik een hoop te hebben gemist, want de…

Stroom

dagcolumn
2.0 met 8 stemmen 275
Stroomstoring in Rotterdam. Het zet je wel even aan het denken over onze afhankelijkheid van stroom. Dat je computer het even niet doet, is tot daar aan toe. Hoewel het in mijn geval wel betekent dat ik niet kan werken. En een keertje in het donker naar het toilet gaat ook nog wel. Deze storing was overdag, dus je zit niet meteen helemaal in het donker.
Koffie en thee wordt ook lastig. Gelukkig kook ik op gas, dus dan heb je nog iets van een uitwijkmogelijkheid. Maar heb ik mijn fluitketel…

Bodemloze bouwputten

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 556
Veel locale overheden zetten hun spaarcentjes op IJslandse bankrekeningen. Gelokt door belachelijk hoge rentepercentages van meer dan 5 procent hapten zij toe op de bankreclames. Ze zetten dat geld zolang op goed renderende spaarrekeningen om veel geld te hebben voor toekomstige bouwprojecten.
Ook bij mij voor de deur moet een sfeervol monumentaal pand wijken voor een lelijk flatgebouw zonder enig gevoel. Maar nu dan zitten die gemeenten en provincies met de brokken en is het maar de vraag of…

Ons Maxime

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 1.214
Minister Verhagen heeft een stalker. En ik zal het maar bekennen: die stalker, dat ben ik.
Ze weten me te vinden. Zoals ik hem ook weet te vinden, hahaha.
Toch heeft ons Maxime er zelf om gevraagd als je het mij vraagt.
Op de speciale website www.hierisministerverhagen.nl kunnen liefhebbers hem op de voet volgen - letterlijk. Pure provocatie!…

SMS - SBS 6

dagcolumn
3.6 met 10 stemmen 829
In de Volkskrant van zaterdag staat een artikel over de recent gepensioneerde professor Maarten van Rossem met als titel: ‘De vreugde van het mopperen’.
Maarten vindt het wel fijn om zich te ergeren laat hij de Volkskrant-journalist weten.
Ik moest aan die woorden denken toen ik zaterdagavond keek naar de voetbalwedstrijd Nederland – IJsland in de voorronde van het WK.
Ging ik vroeger met een verwachtingsvol gemoed voor de tv zitten, sinds bondscoach Van Basten zit ik daar met de moed der…