Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 47

Kantoortuin

dagcolumn
4.1 met 10 stemmen 488
Uitgenodigd door de Mobility manager reden we naar ons nieuwe kantoor. Het pand ligt aan de Dodeweg, die ik eerst niet kon vinden. Al zoekend slingerde ik over de weg toen de kreet van mijn collega me bij de les bracht. Net kon ik een frontale botsing voorkomen met een naderende lijkwagen. Het stuur naar rechts gooiend, reed ik door de berm, waar ik juist een bord kon ontwijken met de aanduidingen Crematorium en Begraafplaats er op. Toen wist ik dat we goed zaten.
De dag ervoor had ik mijn…

Liever dood dan levend

dagcolumn
1.8 met 6 stemmen 499
Soms wordt bij alternatieve geneeswijzen erop gewezen, dat ze werken omdat verzekeringsmaatschappijen het in hun pakket opnemen. Die maatschappijen zouden toch geen geneeswijzen in het pakket opnemen als ze niet werkten? Kosten zonder effect?
Die redenering gaat ervan uit dat verzekeringsmaatschappijen willen dat de bij haar verzekering aangesloten klanten niet ziek zijn. Als ze niet ziek zijn, doen ze immers geen beroep op de verzekering?
Maar zo simpel is het niet. Verzekeringsmaatschappijen…

Maandagblues

dagcolumn
3.5 met 6 stemmen 429
Soms overmant dat stomme gevoel mij van zelfmedelijden. Ik heb dan weer een stomme avond gehad waarin ik me dus ongelooflijk onnozel gedragen heb, en ‘s morgens sta je op met een vreselijk gevoel. En ja hoor, ik ben de hele dag binnen gebleven met mijn kamerjas aan. 1 dag van zelfmedelijden is nog gepermitteerd, maar helaas daarna moet de knop omgedraaid worden.
Gedachten als “Ik denk dat mooie muziek alleen maar gemaakt is zodat andere, leuke mensen erop kunnen dansen en met elkaar feest…

76 cent per uur.

dagcolumn
4.2 met 12 stemmen 287
De christelijk-sociale regering heeft besloten de uurvergoeding voor werk door gedetineerden te verhogen van 64 cent naar 76 cent. Kassa!
Hier herkennen we de rooms-rode coalitie van weleer die opkomt voor de zwaksten in de samenleving. Het roomse elan (katholieke ministers die ruimhartig roepen ‘doe maar 82 cent!’) zal getemperd zijn door de mannenbroeders (Rouvoet: ‘nee, ik vind dat alleenstaanden niet meer dan 72 cent per uur behoren te krijgen’) en dan komt in de vrijdagse…
Dagschrijver23 november 2008Lees meer…