Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 48

Oké

dagcolumn
3.8 met 5 stemmen 247
Het begon allemaal met een koddige campagne van Duyvis waarin een heerschap in een witte jas ons zoute pinda's probeerde aan te smeren door de indruk te wekken dat alle nootjes afzonderlijk door de firma op kwaliteit en glans gekeurd werden waarna ze het stempeltje OKE ontvingen en in een zak verdwenen.
Maar de tijd is voorbij dat het woord OKE alleen wordt gebruikt voor het aangeven van ultieme waardering voor een product of voor het bevestigen van een afspraak of overeenkomst.
Het woordje…
Trawant6 december 2008Lees meer…

Gemengd douchen

dagcolumn
3.4 met 10 stemmen 825
Mijn lief vindt korfbal een ‘mietjessport’. Desalniettemin is ze weinig gerust op het gemengd douchen waar deze sport bekend om staat. Wegens deze malle hetze ben ik nooit met korfbal begonnen en wel met volleybal.
Mijn eerste vereniging was een waar pottenbolwerk, dus daar werd niet gemend gedoucht. Bij mijn huidige club wordt helemaal niet gedoucht: hardnekkige legionella. Wel hebben we een gemengd team, maar daar hoor ik mijn lief zelden over.
Toch zijn de vrouwen van mijn team…

Wie stout is...

dagcolumn
3.5 met 11 stemmen 763
Groei. Dat is wat de economie en de moderne manager drijft en bezig houdt. Hoewel de economie even niet groeit tast Sinterklaas, alsof er niets aan de hand is, diep in de buidel.
Wat is economische groei nu eigenlijk? Als we allemaal in een snelle auto rijden groeit de auto-industrie, dus de economie. Bedrijfsleven, consument en overheid wrijven tevreden in de handen.
Maar de andere kant wordt onderbelicht. Overal in Europa, behalve in sommige delen van Duitsland, geldt een maximumsnelheid…

Reality en TV

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 477
Zondag keek ik naar The Young Ones – een Britse comedyserie over vier studenten die scheldend en rochelend de wereldproblematiek naast zich neer leggen. Het is een absurd soort humor, passend in de traditie van Monty Python, maar wat minder sophisticated. Een van de grappen ging over de afstand tussen het echte leven en de wereld op televisie. De vier studenten wilden naar een televisieprogramma kijken. Een politieserie waarin flink wat moorden werden gepleegd.
Deze uitzending werd…

Heerlijk weekendje

dagcolumn
2.2 met 5 stemmen 362
De sinterklaasdrukte heeft zaterdag tot een recordaantal pinbetalingen geleid. Dat het internationale 'niet-winkeldag' was, deed daar niets aan af. In totaal haalde Pinpiet 8,6 miljoen keer zijn pas door een gleuf en drukte evenzovele keren op 'ja'. De kredietcrisis bestaat helemaal niet, in elk geval niet in Spanje.
Zelf had ik een pinloze zaterdag. Sterker nog, ook op koopzondag bleef mijn pas onaangeroerd. Alle credits. Het gebeurt zelden dat ik een heel weekend niet hoef te pinnen, maar…

WADA

dagcolumn
4.0 met 11 stemmen 263
In de loop van volgend jaar zullen topvoetballers in Nederland verplicht worden iedere dag te melden waar ze zich bevinden.
Dit op last van het antidopingburo WADA. De FIFA onder leiding van voorzitter Sepp Blatter is er mee akkoord gegaan.
Ruim 850 Nederlands topsporters van 58 sportbonden moeten anno 2009 aan deze ridicule eis voldoen.
Waarom komt geen enkele sporter op het idee deze idiote maatregel juridisch aan te vechten?…
Dagschrijver30 november 2008Lees meer…