Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 49

Neger

dagcolumn
4.4 met 7 stemmen 551
Zangeres Hind staat op de cover van het decembernummer van Reader’s Digest. Hind deed ooit mee aan Idols en het songfestival en is volgens het blad dat vroeger Het Beste heette, gelukkig met rapper Brainpower. Op de dag dat ik dat lees, staat in de krant dat Hind en Gertjan – want zo heet Brainpower in het echt – uit elkaar zijn. De nachtmerrie van elke hoofdredacteur: ingehaald door het leven.
Verderop in het handzame blaadje staat een verhaal over chef Margot Janse onder de titel:…

Kerstcrisis

dagcolumn
3.8 met 6 stemmen 379
“’Crisis, wat een crisis”, zegt de vrouw die voor me loopt lachend tegen haar metgezellin. Aan hun lichaamstaal te zien hebben ze het niet over de recessie. Me zwoegend door een meute die in een druk verlichte winkelpromenade zijn weg koopt, blijven de woorden van de vrouw lang en onwerkelijk in mijn hoofd rondtollen.
Waar eerst Sinterklaas ons tot grote daden van goedgeefsheid en dichtkunst inspireerde, storten we ons nu al winkelend op de kerst.
Op de hoek van de Hema staat een stel…

Trots

dagcolumn
1.6 met 8 stemmen 456
Richard Sennett heeft een prachtig boek geschreven over de cultuur van nieuw kapitalisme. Het is een pleidooi voor organisatie van Max Weber. De bureaucratie van Max Weber. Een pleidooi om kunde weer te waarderen.
Nederlandse scholen zijn dramatisch doorgefuseerd tot grote onoverzichtelijke gehelen bijeengehouden door managers die van het werkveld zo weinig mogelijk weten. Sommige managers komen rechtstreeks van de universiteit bedrijfskunde, bestuurskunde of onderwijskunde en anderen zijn…

Paddo's platgelegd

dagcolumn
4.0 met 12 stemmen 372
Na de gedroogde paddo ligt per 1 december ook de verse paddo er uit.
Mij maakt het in de praktijk niets uit want ik beperk mijn paddenstoelconsumptie tot een bordje champignonsoep van Knorr.
Het christelijk–sociale kabinet heeft drastisch ingegrepen. In de kamer gesteund door het liberale kamerlid Fred Teeven. Die wees op het grote gevaar voor buitenlandse kinderen dat ze na paddogebruik uit een Amsterdamse hotelkamer willen springen. En Minister Klink pakte de handschoen op: paddoverbod…