Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 6

Ik wil een Sanibroyeur!

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 426
Arie en Ronald trekken ten strijde tegen de valse sirenes van SBS6 die in de vroege nacht eenzame mannen verleiden. Sorry, MISleiden. Want deze liptuitende, krioelende schaars geklede C-actrices zijn helemaal niet uit op de beloofde date, maar willen lekker binnenlopen door bellers letterlijk aan de lijn te houden. Schande!
Er is weinig reden om op de bres te springen voor de quasigeile zakkenvullerij van SBS6 en soortgenoten, maar een beetje vreemde prioriteit is het wel.
De hele…

Dip

dagcolumn
4.1 met 8 stemmen 509
Deze keer geen Engelstalige titel boven mijn stukje, na friendly fire (2 keer), big brother en candid camera, heb ik er wel even genoeg van. Nee, ik zit net als collega-columnist Quirijn Metz in een dip, alles is al eens gezegd en wat moet ik daar nu nog aan toevoegen? Het Klimaatverbond weet niets beters dan ons aan te raden vandaag een warme trui aan te trekken: Warme Truiendag. Hebben die even mazzel dat het Kyoto-verdrag in werking trad in februari in plaats van in juli of augustus.
Ook…

Waarheen, waarvoor?

dagcolumn
1.6 met 7 stemmen 444
Vaak merk ik dat mensen het doel uit het oog verliezen bij organiseren. Ze gaan opruimen en organiseren zien als iets wat op zichzelf staat, als een doel op zich. En dan wordt het natuurlijk niet leuker. De kans dat je gemotiveerd blijft is klein.
Maar organiseren doe je om een reden. Een hele directe reden is dat je je prettig wilt voelen in je huis. Daar gaat het tenslotte allemaal om.
De vraag die je jezelf moet stellen is dus: wat heb ik er voor nodig om me prettig te voelen? Is dat een…

Poes

dagcolumn
4.1 met 7 stemmen 509
Poes was anderhalf etmaal weggeweest toen hij dinsdag kwam binnenstrompelen. Waar vriendelijke spleetjes in zijn groene ogen zaten, daasden nu grote, ronde pupillen. Hij ademde gejaagd. Zijn sterke nagels waren afgesleten tot korte, rafelige stompjes. Alsof hij door iets was meegesleept, zei de dierenarts vanochtend.
Poes was niet zichzelf. Hij had niet eens zin om op schoot te zitten om met zijn pootjes in je hals te klauwen en je nek te bevlekken met slijmerig gezuig. Hij kroop op de bank…
Alina Nubé13 februari 2008Lees meer…

Vormcrisis

dagcolumn
1.7 met 7 stemmen 500
Is een columnist zo goed als zijn laatste column? Zo ja, dan ben ik bijna uitmuntend. Althans in de ogen van sommige lezers. Niet eerder werd een column van mij zo hoog gewaardeerd als die van vorige week: op het moment van schrijven staat de teller op 9.43. Een tikkeltje ongeloofwaardig. Een beetje ongemakkelijk ook wel, want hoeveel van die stemmers zouden familieleden, vrienden en bekenden zijn? Ik weet het werkelijk niet.
Wat ik wel weet, is dat ik zelf sceptisch was over die column. Want…
Quirijn Metz12 februari 2008Lees meer…

Oude foto's

dagcolumn
4.0 met 10 stemmen 570
Op de kaart staart ze naar de Eiffeltoren. Tantes leven was een reis. Ze kijkt neutraal, dat moest. Het is een oude foto; over veertig jaar zou ik pas komen. Misschien wist ze dat al, kien als ze was tot die laatste weken.
Ze vrat graskaas vanachter haar bejaarde bureau, ooit van duur eikenhout. Aan de muur de aquarellen die ze vroeger maakte. ‘t Wilde spetteren op het doek, de levenslust die haar verlaten had bij het vergrijzen. Haar laatste werk verkocht ze jaren geleden voor te weinig vond…

Obesitas en nicotineverslaving

dagcolumn
2.4 met 5 stemmen 389
Lijdt u aan obesitas en heeft u een nicotineverslaving? Of populair gezegd: Bent u veel te dik en rookt u als een ketter? Gewoon doorgaan met eten en roken. Laat u niet gek maken door mensen die beweren dat uw ongezonde gewoonten de gemeenschap hopen geld kosten in de vorm van extra zorg. Extra zorg voor suikerziekte, hart- en vaatziekten, kanker en platvoeten. Schuif waardig die hamburgers, soezen en speklappen in uw mond. Want u staat volgens de analyses van het RIVM volkomen in uw recht.
Dit…
Happyturf10 februari 2008Lees meer…