Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2008, week 8

Zum kotzen

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 438
‘Ich war schwanger, mir ging’s zum Kotzen’, zong de Nina Hagen ooit in ‘Unbeschreiblich weiblich’. Bepaald geen liefdesliedje en al helemaal geen ode aan het ongeboren kind. Wel een heftig pleidooi voor de zelfstandigheid van de vrouw.
De agressie van Nina Hagen is alweer een kwarteeuw oud en de roep om meer zelfstandigheid voor vrouwen verstomd. Hoe jammer Ciska Dresselhuis dat ook vindt. Tegenwoordig mag je als vrouw gewoon zeggen dat een carrière leuk en aardig is, maar thuis met…

Boerkini zoekt vrouw

dagcolumn
4.1 met 9 stemmen 632
In een ‘grijs’ verleden diende ik onder een directeur die de SGP-beginselen (Staatkundig Gereformeerde Partij) ernstig was toegedaan, hij was dan ook overtuigd lid van een zogenaamde zwartekousenkerk. Wij voerden daarover van tijd tot tijd, tamelijk vruchteloze discussies, want hoewel zelf gepokt en gemazeld in het gereformeerde wereldje, begreep ik maar weinig van zijn naar fanatisme neigende geloofsopvattingen.
Eén ding is mij echter goed bijgebleven; dat was hoe je volgens hem…

Snelkeuze

dagcolumn
2.1 met 9 stemmen 461
Nieuwe schoenen gekocht. Ik had van te voren bedacht dat ik korte laarsjes / hoge schoenen wilde, in het bruin en met een niet te hoge hak. Dit was één van die zeldzame dagen dat ik in de eerste winkel precies vond wat ik zocht. En ze zitten ook nog lekker.
Dan kun je natuurlijk doorgaan met zoeken, misschien is er ergens anders nog wel iets beters of iets wat net zo goed is, maar goedkoper. Maar als het over schoenen gaat, dan zit ik niet zo in elkaar. Deze voldoen precies aan de eisen die…

Rollator met TomTom

dagcolumn
2.4 met 5 stemmen 335
Het begon met een auto. Daarna kwam de fiets aan bod en nu wordt dan ook eindelijk de rollator voorzien van een TomTom. Studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) hebben deze taak op zich genomen. Goed nieuws dus voor bejaarden met geheugenverlies. Op de rollator komen dan herkenbare knoppen. Zoals een koffieknop en een toiletknop. Wordt daar op gedrukt dan verschijnen op de rollatorlaptop pijlen naar het gewenste doel. Een prachtige oplossing.
Ik heb natuurlijk wel een paar kritische…
Happyturf24 februari 2008Lees meer…