Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2009, week 19

Poète maudit in Ouderkerk aan de Amstel

dagcolumn
3.8 met 4 stemmen 780
Een hele onderneming om van Haarlem naar Ouderkerk te lopen. De voldoening des te groter eenmaal de benen strekkende bij Café de Vrije Handel. Geliefde stek op het platteland, midden in dorp.
Het gaat daar nog ergens over, al eeuwen lang. Nu over Ajax en Piet Keizer. Piet adviseert Ajax-directeur Van der Boog(‘Boboog’) een skileraar te nemen om te leren afdalen. Ook Boog is zakenman zonder voeling met het balletje volgens Piet. We lachen allemaal beetje zuur. Een heer met scheur in de…

Humor en seks

dagcolumn
4.0 met 25 stemmen 1.553
Komt een man bij de dokter.
‘Dokter ik wil het vaker doen, maar mijn vrouw niet.’
‘Hoe vaak meneer?’
‘Drie keer dokter.’…

VVD

dagcolumn
0.1 met 7 stemmen 297
Atzo Nicolaï wil een wet maken, dat haatzaaien mag. Waarom? Om te voorkomen dat Wilders een boete moet betalen of in het gevang raakt? Of om kiezers te winnen.
Dat laatste is dom. Hij probeert daarmee namelijk rechtser te zijn dan Wilders en dat gaat natuurlijk niet lukken. Je kunt wel proberen bijna net zo’n klootzak te zijn als Wilders, maar mensen die van dat soort klootzakken houden, kiezen toch voor de echte klootzaak. De VVD blijft namaak.
Het is een eenvoudige economische regel. Als…

Israël lapt internationaal recht aan zijn laars

dagcolumn
4.8 met 9 stemmen 730
Vorige week was ik enkele dagen in de Palestijnse gebieden. Op de Westelijke Jordaanoever om precies te zijn. De Gazastrook is immers totaal afgesloten door Israël. Op z’n zachtst gezegd een tikkie dwaas natuurlijk. Dat Israël zichzelf beschermt tegen quassam-raketten die de extremistische Hamasbeweging op Israëlische steden afschiet oké, maar dat Israël zelfs vrachtwagens met hulpgoederen, om de verwoeste scholen en ziekenhuizen weer op te bouwen, de toegang weigert is schandalig!
Op de…

Lijsttrekkersdebat

dagcolumn
4.9 met 7 stemmen 303
“Bent u voor meer of voor minder bemoeienis vanuit Brussel?”
“Wat wij willen, is een ander Europa.”
“En dat gaat u in uw eentje bewerkstelligen?”
“Hoho, niet door elkaar.”…

Drugs

dagcolumn
3.5 met 6 stemmen 283
Nederlandse kinderen zijn de gelukkigste van Europa. Dat is in de afgelopen maanden uit een paar onderzoeken gebleken. De universiteit van York bedacht 43 levensomstandigheden die het geluk beïnvloeden. Ik kan mij voorstellen dat het kunnen kopen van drugs een criterium is. Want van een blowtje op z´n tijd kun je best gelukkig worden. Geniet en gebruik met mate, zou je kunnen zeggen.
De Nederlandse regering denkt er anders over. Steeds duidelijker wordt een beleid zichtbaar dat gericht is…

Magnolia

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 606
Kort geluk is het mooist. Als het te lang duurt, genieten we er niet meer van. Wordt het gewoon. Saai zelfs. Geluk moet kortstondig zijn, als een vlam die even opflakkert, en daarna voortleven in de herinnering.
Daarom houd ik zo van de magnolia. Die staat sinds een paar weken heftig in bloei. Het boompje zit barstensvol paars-rose bloemen. Het is een sieraad in onze tuin. Je kunt er niet omheen als je in de tuin zit: je ogen gaan als vanzelf naar de magnolia. En ook als we binnen aan tafel…