Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2009, week 37

Máxima blikt terug op zure appel

dagcolumn
3.0 met 7 stemmen 383
Daar stond ze in rood mantelpak van Natan met de sprankelende gouden juwelen. Haar in stijl opgestoken en vastgemaakt met een gracieus rood sierstukje achter. Ze bedacht weer even spijtig dat een kroontje daar daar uitstekend bij had gepast. Haar mantelpak sloot nauw maar niet te nauw aan rond haar hals. Die pierrot-kraag vond de prinses ook nu nog een beetje overdone. Maar – eerlijk is eerlijk - het gaf feestelijk cachet samen met de pofmouwen.
Daar lag het allemaal niet aan.
Máxima ziet…

Nep of natuurlijk?

dagcolumn
4.0 met 23 stemmen 430
Ooit was het mannenblad Playboy een obscuur blaadje. Kijken naar mooie blote vrouwen was een schande. Tijden veranderen. Waar toen mannen zich schaamden om het blad van het schap te pakken, wil nu half vrouwelijk Nederland graag in de Playboy. Het merk Dove vroeg in een advertentie aan 45+ vrouwen zich te melden. Zij moesten zich naakt laten fotograferen en hun foto zou immens groot worden afgebeeld op een gebouw. Dit alles om reclame te maken voor verzorgingsproducten voor de oudere huid. En…

Tax

dagcolumn
4.0 met 4 stemmen 163
Ìk dacht een aardig scènetje te schrijven waarin de 2e kamer fractie van de PVV zich beraadt op hun reactie op troonrede en miljoenennota.
Inmiddels bekend door dat vreselijke woord.
Beurtelings kwamen Fleur, Dion en Hero dan met wanstaltige oneliners, die stuk voor stuk door hoofdman Geert als te soft zouden worden afgekeurd.
Telkens iets nóg ergers, totdat Wilders zelf met de genadeloze - en volstrekt uitzinnige - afmaker zou komen.…
trawant17 september 2009Lees meer…

Politiek is geen hondenbaan

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 301
Pavlov was een wetenschapper die het gedrag van hondjes had bestudeerd. Ik hoef u dat waarschijnlijk niet uit te leggen, maar voor wie het wel wil weten: je kunt honden leren dat ze iets te eten krijgen op de gekste momenten. Als je ze altijd te eten geeft bij het woordje xylofoon, zullen ze naar hun etensbak rennen, zo gauw iemand xylofoon zegt.
Veel politici blijken net hondjes. Zodra de troonrede uitgesproken is, of de miljoenennota uitgebracht wordt, of de voorjaarsnota gedrukt is, hoor je…

Discussie over doodstraf in de Verenigde Staten leeft op

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 367
In het weekblad The New Yorker stond onlangs een artikel over Cameron Todd Willingham, een Texaan die in 2004, zeer waarschijnlijk, onterecht ter dood is gebracht. Volgens de rechters zou hij in 1992 brand hebben gesticht waarbij zijn eigen drie dochters omkwamen. Tijdens zijn proces en gedurende zijn tijd op death row bleef hij ontkennen schuldig te zijn aan de brandstichting, ook toen de aanklager hem in ruil voor een bekentenis levenslang aanbood.
De ethische commissie van de staat Texas…

Schapen en scheten.

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 919
Ze lag er ontspannen bij. Nog niet zo oud, misschien net een jaar, wat waarschijnlijk de verklaring van haar schrikreactie was. Het moet door het gras komen dat aan het verteren was. Het moet het chemische proces zijn geweest dat gassen veroorzaakt en dat ook enig ontploffingsgevaar in zich houdt. Ik hoorde hem toen ik langs fietste. Een knal. Maar geen droge knal. Het was een forse, vochtige knal direct gevolgd door nog een. Het hoofd van het dier werd net zo snel richting zijn eigen billen…

Kreunende vrouwen

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 681
Er zijn maar drie plaatsen waar vrouwen ongebreideld mogen kreunen. In bed, in de film en op het tennisveld. Vroeger had je nog wel eens een veelgedraaid liedje met een kreunende vrouw. Beroemdste voorbeeld daarvan is 'je t’aime, moi non plus'. Leuk liedje, helemaal niks mis mee. Dat soort liedjes hoor je nu niet zo vaak meer, het is een randverschijnsel geworden. Hetzelfde geldt een beetje voor de film.
Vooral in Amerikaanse films, waar het laken sowieso bijna altijd tot op de kin…

Pesten op school

dagcolumn
5.0 met 126 stemmen 1.536
De dag dat Pascal naar school kwam met een bril op zijn neus zijn we hem beginnen pesten. Want iemand van 13 die een bril draagt, dat is om problemen vragen. Bovendien waren zijn initialen ‘PD’, alsof een bril nog niet erg genoeg was. Dat een pedofiel doorgaans niet zelf minderjarig is, was het minste van onze zorgen. PD was voortaan zijn naam, afgekort of voluit, dat mocht hij zelf kiezen. Wat wél vaststond, was dat we ondertussen tenminste niet zelf gepest werden.
Vóór zijn intrede…
Johan De Smet13 september 2009Lees meer…