Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2009, week 4

Snor van Kouwenaar opgelost

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 325
Laten we bij een gedeeld begin beginnen.
Het schrikmoment van de Twentse neuroloog die patiënten met burnouts ver vóór ze van Drees gingen met Alzheimer, Parkinson of multiple sclerose stuurde. Daartoe dossiers systematisch vervalste. Al jaren bekend bij vakgenoten omgevingen directies en verzekeraars.
Uiteraard. Voorzitter Herre Kingma van Medisch Spectrum Twente (MST) verklaarde meteen: logisch, Conspiracy of Silence. Hij oud-baas Inspectie Volksgezondheid weet niet beter dan dat men…

Onze centjes

dagcolumn
3.7 met 12 stemmen 491
Door de financiële crisis is veel pensioengeld verdampt. Fondsen en verzekeraars beheren de pensioenen van werknemers en ambtenaren. Maar ze belegden hun reserves in aandelen en die zijn door de beursmalaise in waarde gedaald. De fondsen indexeren hun pensioenuitkeringen daarom niet. Ze denken er zelfs over om de premies te verhogen en de pensioenen te verlagen. Vervelend voor ouderen want met hun pensioencentjes kunnen ze minder kopen. Maar ook naar voor jongeren, want als ze al niet de dupe…

Soms Trots Op Nederland

dagcolumn
2.2 met 8 stemmen 322
Wouter Bos heeft het maar druk. Eergisteren legde hij in Pauw en Witteman uit, waarom de deal met ING een verstandige deal was en gisteren moest hij in NOVA uitleggen hoe het nu verder moest met de resolutie over integratie. Het eerste deed hij goed. Ik geloofde hem, maar weet van financiële constructies veel te weinig om kritiek te kunnen geven. Het tweede deed hij minder goed. Ik geloofde hem opnieuw, maar hij nam te weinig van mijn kritiek over.
Hij vond dat we nationalistische woorden niet…

Nu mogen we ook al niet meer fietsen

dagcolumn
4.4 met 9 stemmen 359
Vorig jaar verbaasde de SGP vriend en vijand door een voorstel in te dienen om popmuziek te verbieden. SGP-Statenlid in Gelderland, Nelis Zondag - een zeer toepasselijke naam natuurlijk- vroeg in een Statenvergadering het College van Gedeputeerden van Gelderland om een provinciaal verbod op popmuziek in te voeren.
Dit even hilarische als belachelijke voorstel werd met ruime meerderheid verworpen, God zij dank. Dat SGP’ers liever naar psalmen en naar religieuze klaagzangen luisteren, prima.…

Tegen de dichter des vaderlands

dagcolumn
2.0 met 2 stemmen 155
In zijn opiniestuk in de Volkskrant van 19 januari beweert Ramsey Nasr veel dingen, onder meer dat Nederland door het veranderende denken in Nederland over canons en grootste Nederlander-verkiezingen, juist nu een Dichter des Vaderlands nodig heeft.
De dichter des Vaderlands zou volgens Nasr moeten helpen bij de zoektocht naar de Nederlandse identiteit, door het stellen van vragen, dus door openlijk discussie te voeren over wat de Nederlander bezighoudt in deze roerige tijden.
‘Nederland…
Gortzak27 januari 2009Lees meer…

TRIBUNAAL VOOR ECONOMISCHE MISDADEN TEGEN DE MENSHEID

dagcolumn
4.0 met 1 stemmen 164
Philips gaat zesduizend personeelsleden ontslaan. Kredietcrisis hè.
Mooi woord. Kredietcrisis. Zwaar weer. Ook een mooi woord. Woorden die prachtig dekking geven aan mega ontslaggolven die zonder slag of stoot door iedereen geaccepteerd worden.
Zesduizend mensen op straat! En dat terwijl Philips ruim in zijn jasje zit:
3.6 miljard aan liquiditeiten en 2,4 miljard aan kredietfaciliteiten. Ja, met zulke cijfers zit er niets anders op dan maar te ontslaan..…
paco27 januari 2009Lees meer…

Bijna agressief

dagcolumn
3.3 met 6 stemmen 446
Een 12-jarig meisje kon ondanks haar handicap voor het eerst bijna op vakantie.
Dankzij de rolstoelbus die bijna werd aangeschaft van het geld dat mensen bijna hadden gegeven.
Bijna hadden gegeven.
Hoe behulpzaam we ook willen zijn, we geven vaak bijna.…

Mulisch en het WereldWijde Web

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 314
Harry Mulisch is een stofnest!
Ja ja!...en kijk dan nu maar eens op zijn website. En laat de site vooral in volledig scherm opkomen. Als IT-er heb ik aardig wat sites gezien, maar deze kent werkelijk zijn gelijke niet. Zich presenterend als een videogame en bij uitstek geschikt voor navigatie met een joystick. Het is onbegrijpelijk, dat de grote spelers in de IT-industrie zich nooit hebben gewaagd aan deze moderne benadering van het internet.
Bovendien was een website zelden zo symbolisch voor…