Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 10

Wie schrijft die blijft

dagcolumn
3.4 met 8 stemmen 359
'Hoe bleven we tot op heden bij elkaar' zal iemand die dit land als nieuw betreedt allicht vragen. Zeker nu Burgemeester Cohen aan lijkt te treden als PvdA-leider. Moeilijk om te beantwoorden. De bisdommen mochten in 1853 Nederland weer in. Hoorden de Katholieken er ook echt meteen bij? Konden ze dat opbrengen?
Uit ‘Bijdragen Geschiedenis van het Bisdom van Haarlem’ deel 24 uit 1899 blijken aanpassingsproblemen. In de eerste periode na 1853 gingen stemmen op om alle basilieken en…

Onbetrouwbaar Toyota

dagcolumn
4.1 met 9 stemmen 336
De wereld gaat steeds meer op z’n kop staan. Koninginnedag is een zwarte dag geworden. Banken raken failliet. Treinen lopen vast in een sneeuwbuitje. Aardige leraren ontpoppen zich als serial killers. Het bier in België is op. Een premier belazert de kluit en zegt dat hem niets te verwijten valt.
Denk je dat je alles hebt gehad. En dan …worden toyota’s teruggeroepen naar de garage. En of dat nog niet genoeg is slaan ze op hol. Deze week raasde ergens op een highroad in de V.S. een…

SCHANDE of eigenlijk much ado about nothing

dagcolumn
2.4 met 10 stemmen 304
Het is een SCHANDE, schold Rottenberg door de ether in het programma 'De wereld draait door'.
Wat is een SCHANDE? Verbergt de paus nog meer misdaden? Worden straatjochies opgehitst door buschauffeurs om andere straatjochies te gaan pesten? Is de politie zonder enige aanleiding binnengevallen bij koningin Beatrix? Ging André van Duijn uit jagen en schoten de konijnen terug?
Nee.
Niets van dat al.…

De lente komt eraan

dagcolumn
3.2 met 4 stemmen 609
Ook al moet ik 's morgens mijn auto nog schoonmaken omdat een ijslaagje het zicht ontneemt, de lente is duidelijk in aantocht.
In onze tuin staat de Camelia op springen. Het is een wonderlijke plant. Ze heeft de kou in combinatie met zon nodig om haar volrode roosachtige bloemen te laten ontluiken. Elke dag nu kan de eerste bloem openspringen en binnen een week staat dan de hele struik in bloei.
Als het er dan ook nog bij gaat sneeuwen, ben je in een sprookjestuin beland.
Wat voor de een de…

Dit gat is mijn gat

dagcolumn
3.0 met 2 stemmen 280
Krak! Verdorie nog steeds een gat in de weg. De winter is nu wel zo'n beetje voorbij maar ik heb er nog dagelijks last van. Een lekke band heb ik gelukkig nog niet gehad, maar volgens mij scheelde het niet veel. Heel vreemd dat die gaten nog steeds niet allemaal gedicht zijn. Laatst kwam ik vanuit het buitenland de grens over en beng, meteen raak. "Slecht wegdek" stond er als eerste bord. Dat is nog eens een visitekaartje voor je eigen land.
Jawel, ons veel geroemde innovatieve asfalt heeft dus…

Winterzon

dagcolumn
4.8 met 120 stemmen 2.086
Isidoor kijkt door het vensterraam naar buiten. Hij zwijgt, omdat alles al gezegd is. En er niemand meer is die luistert. De winterzon is een lentezon geworden. Haar stralen belichten de bruine vlekjes van zijn uitgemergelde hand. De schommelstoel waarin hij zit, wiebelt alleen als iemand hem een duw geeft. Nooit meer. Zijn moegekeken ogen dwalen af naar de speelplaats van de kleuterschool aan de overkant van de straat. Zijn straat, de straat die doodloopt. Naar de schommel die alleen schommelt…