Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 16

Troost met een verdwenen paal

dagcolumn
4.8 met 4 stemmen 465
Vandaag twee weken geleden zette ik mijn enigszins moede benen neder bij een bank in een park te Amstelveen. Omstreeks een uur ’s middags. Monter gezeten keek ik om mij heen en ontwaarde de dame naast mij. Vrijwel meteen. Lang slank en sjiek. Zeker niet stokoud maar ook niet piepjong. Een persoonlijkheid elegant en interessant met eigenwaardige uitstraling. Een lust voor het oog en – naar het mij voor kwam - vragend om contact.
Zij bleek echter zwaar in de bonen. Pruil met hoofdbrekens.…

Comazuipen

dagcolumn
4.4 met 12 stemmen 1.233
Het is leuk. Volgens steeds meer jongeren. Eindelijk 16 jaar en wat doen ze? Ze zetten het op een zuipen. In een biertent of jeugdhonk. Mag ook bij mam in het tuinhuisje zijn. Ze gaan op kratjes zitten, zetten de muziek lekker hard en drinken maar. Het schijnt steeds vaker voor te komen dat kinderen zich in coma drinken. En dat het ziekenhuis eraan te pas moet komen om de zatlap bij te brengen.
Mijn wederhelft hoort dat bericht over comazuipen en schrikt zich een hoedje.
‘Tjonge,’ vraagt…

Binnenhoofdig

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 861
Als ik een dag heb geschreven, it’s a living, ben ik binnenhoofdig. Dat is iets anders dan in gedachten. Als je in gedachten bent, denk je gewoon na. Je let weliswaar niet goed op, maar je kunt elk moment ‘uit gedachten’ komen en meedoen met wat er om je heen gebeurt.
Binnenhoofdig is meer een roes. Je bent niet meer in staat snel te reageren. Je vergeet ook van alles. Scheren. Gulpen dicht doen. Als je binnenhoofdig bent, kun je het in Keulen horen donderen, maar zie je een…

3x is scheepsrecht

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 279
Als moeder weet je dat je kinderen eenmaal het ouderlijk huis gaan verlaten. Dat gebeurt natuurlijk ook bij ons gezin.
Maar dat ik er zo'n moeite mee zou hebben.........
Voor zijn studie vertrok onze zoon ruim 3 jaar geleden naar Leuven. O, wat ging hij met tegenzin er de eerste keer naar toe. Na verloop van tijd wende het allemaal en kwam hij alleen de weekeinden thuis met natuurlijk zijn vuile was, maar boordevol verhalen. Mooie, leuke en gezellige verhalen.
Achteraf, na dat jaar, gaf hij…

Het verhaal van de Veer.

dagcolumn
3.3 met 3 stemmen 443
De zon stond hoog aan de hemel, de warmte straalde van de struiken af en het stof van het pad kringelde bij iedere stap om mijn voeten. De wind kwam uit het oosten, wat bestendig weer betekende. Zo anders voelde ik mij van binnen.
Mijn auto staat al maanden te koop. Ik zit te wachten tot mijn lessen aan een instituut mogen beginnen. Ik wacht op de uitslag van een bloedtest. Kortom, het is een periode van afwachten.
Ik ben niet goed in afwachten. Als de dingen niet gebeuren in het tempo waarin…

Bloedgeld

dagcolumn
4.2 met 4 stemmen 442
We moeten dus dit jaar al meer gaan betalen voor de dokter en de tandarts. De zorg is alweer te duur geworden. Maar je kunt ook zeggen, het is de regering weer niet gelukt om de grootverdieners in de zorg én de farmaceutische industrie aan te pakken. En voor dat wanbeleid moet ik straks extra gaan betalen.
Nou, ik weet er wel wat op. Ik ga gewoon zelf zorgen dat ik dat geld weer terugverdien. Om te beginnen ga ik bloed afgeven. Levert volgens mensen die ik het gevraagd heb geen cent op. Maar…