Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 27

Spelletjes op gewoon of sterk water

dagcolumn
4.3 met 7 stemmen 430
Een ongekamde man zegt dat-ie maandag vier kleerkasten klaar heeft staan. Via AT5, de lokale zender. Met herdershonden die bijten. Hij woont op de Korte Prinsengracht, niet eens langs de route zegt een stem.
Een man met een baardje wel. Hij vertrouwt niet op hekken. Een vrouw in een bloemetjesjurk zegt tot nu voor de boys te zijn geweest. Nu niet meer. Andere bootbewoners hebben meer vertrouwen. Dat komt door Kiki Kip van Voorlichting, die stelt de burger gerust. Zij bezocht alle boten langs…

Geen nieuws vandaag

dagcolumn
2.4 met 7 stemmen 1.796
Er is geen nieuws vandaag.
Vanochtend keek ik even naar het NOS Journaal. Het had, als gebruikelijk, verschillende items. Dit keer ging het om de volgende onderwerpen: Nederland wint de halve finale van Uruguay.
Feesten naar aanleiding van de overwinning in de halve finale.
Weinig rellen naar aanleiding van de overwinning in de halve finale.…

Volledig jezelf zijn

dagcolumn
4.0 met 5 stemmen 988
Volledig mezelf zijn is nog geen eenvoudige taak. Al zou ik nog zo graag willen, ik voel een muurtje om mij heen. Een waar ik zelf moeilijk door naar buiten kan dringen. En andersom natuurlijk ook, door die muur kan iemand mij niet eenvoudig bereiken.
Ik weet niet wat er gebeurd is dat deze muur gemetseld is. Heb ik het gedaan? Hebben omstandigheden, ervaringen, gebeurtenissen dit muurtje opgetrokken? Ik zie niet van wie de handen zijn die deze muur steen voor steen gemetseld heeft.
Maar dat…

Nuchter

dagcolumn
3.2 met 8 stemmen 594
Wereldberoemde Nederlandse deugden zijn nuchterheid en tolerantie.
Nou ja, dat denken sommige buitenlanders misschien nog. Maar tolerant zijn we al jaren niet meer en nu is ook de nuchterheid verdwenen in een nationalistische waas.
De nuchtere Hollander is bestookt door krant, radio, supermarkt, andere winkels en natuurlijk de televisie. Daar stuiteren de ballen onophoudelijk door het beeld. Een bedrijf dat geen filmpje met een voetbal heeft bedacht kan de aandacht vergeten. Die anders zo…

Een hoopje ellende

dagcolumn
4.9 met 117 stemmen 1.405
Wat zijn wij tussen worp en put? Een hoopje ellende, het vernoemen niet waard. Alsof het nog niet erg genoeg is dat we niks achtergelaten hebben in het leven dat ons is toebedeeld, is er nu een nieuwe techniek waarbij doden opgelost worden in een mengsel van water en zuur. Zodat er ook na onze dood niks overblijft. Resomatie heet het onheil. In een aluminium container wordt een mengsel van water en kaliumhydroxide opgewarmd tot 180 graden, waarna de dode er zijn laatste bad in neemt. Na drie…