Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 42

Gepeperd met Bertus Hendriks

dagcolumn
4.7 met 7 stemmen 285
Wat gebeurt er in dit land. Alle orkesten worden weg bezuinigd. Op het Concertgebouworkest na. Wereldtop en daar mag nog wat geld bij. In het algemeen belang.
De AVRO die algemeen al eeuwen in het vaandel draagt opent een cultuurhuis om de hoek. De AVRO waar de leden het beleid bepalen met applausmeters op tribunes. Die AVRO gaat naar het Vondelpark voor ons allemaal. Het paviljoen waarin nu het Filmhuis nog zit wordt de nieuwe plaats.
Voor het cachet en de uitstraling van de omroep naar…

Waarom bezuinigen op kunst?

dagcolumn
1.8 met 6 stemmen 326
Waarom, zo vroeg ik me vandaag af, waarom pakken dictators vrijwel zonder uitzondering eerst de kunsten aan, de schrijvers, de dichters, de toneelspelers, de zangers en soms zelfs de orkesten.
De wereldgeschiedenis laat zien, dat de een na de ander rücksichtslos, zoals de Duitsers zo mooi zeggen, de gevangenis worden ingesmeten, naar kampen afgevoerd of gewoon direct doodgeschoten of uit vliegtuigen gegooid. De kunsten lijken altijd als eerste de klos.
Dat is vreemd, want als kunsten iets…

Profvoetballer

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 288
Jammer dat ik geen profvoetballer ben geworden. Och, ik kon best wel een balletje trappen op ons veldje in de stad. Maar voor zo ver ik kan nagaan stond er nooit een man te turen naar mij en mijn vriendjes. En dus bleven we onbekende talenten.
Helaas, want als voetballer had ik wel geweten hoe je geld moet verdienen. Niet alleen met profvoetbal natuurlijk, dat is niet zo belangrijk en het levert te weinig op. Het gaat natuurlijk om de publiciteit voor jezelf. Als voetballer heb je daarvoor tijd…