Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 45

Varkens op de Zuidas

dagcolumn
3.8 met 9 stemmen 958
Zie bewakers eenzaam achter monitoren gelijkvloers zitten. Ergeren de gebruikers boven zich niet aan de leegstand beneden? Missen ze geen thuisgevoel, representatie? Plintbeleving van de maaiveldstad?
Hoe prachtig de straten en pleinen. De gootjes het plaveisel de bakken banken fonteinen en sculpturen. Comfort dat schrijnt tegenover de onderbezetting.
Negen immense bedrijfstorens lopen dagelijks vol. De gebruikers zijn kantoren en dienstverleners. Niet de benedenverdiepingen, de…

Niet T-Mobile

dagcolumn
2.5 met 2 stemmen 158
‘Er zijn langere wachttijden dan u van ons gewend bent.’
Ik bel met 0900-1884. Het is niet de eerste keer, zodat ik het nummer al aardig uit mijn hoofd ken en de concurrent van T-Mobile niet met naam hoef te noemen. Mede-klanten, of moet ik zeggen, cliënten, die ook klachten hebben, zullen het nummer ook wel kennen.
Overigens doen ze hun uiterste best om me over te halen niet te bellen. Ze vertellen me niet alleen vriendelijk, doch volledig geautomatiseerd, dat er langere wachttijden zijn…

Hard of zacht

dagcolumn
2.0 met 5 stemmen 300
Ooit zit je in je leven met de vraag of je gaat kiezen voor de zachte of de harde sector. Nou ja, dat geldt niet voor de creatievelingen en sportievelingen. Die doen hun eigen ding en vinden hun weg wel. Maar heb je dat talent niet, dan moet je dus je toekomst kiezen. Ja, je kunt het gewoon maar op je af laten komen. Maar je kunt je ook afvragen waar het meeste geld te verdienen is en wat je daarvoor over hebt.
Tja, waar kun je eigenlijk het snelst en het rijkst worden? Dat harde zakenleven,…