Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 46

Zonder schaamte op toneel

dagcolumn
3.9 met 7 stemmen 341
Dansende paarden, de draaimolen draait
in de drukte van de kroeg in Den Haag
staat kamerlid Hernandez te klapwieken
Als majoor Marcial al met uitstraling dienstklaar…

Partij Vol Veroordeelden

dagcolumn
4.4 met 12 stemmen 237
Als de man niet slaapt staat hij voor een microfoon. Dus iemand met zijn praatervaring lult zich er wel uit. Maar als straks al zijn huidige collega’s in de fractie zijn gewisseld vanwege een smet op hun cv zal Geert Wilders het lachen wel vergaan. Het door hem gestutte kabinet zit er amper of de media lopen als een olifant door de PVV porseleinkast heen. Nee, dat had Geert niet verwacht. Vervelend als er ex-criminelen en fraudeurs tot je fractie behoren. Want door al dat gedoe kun je steeds…

Frogs of yanks? Nee: Luxemburgers

dagcolumn
2.3 met 6 stemmen 262
Wij staan, zo zei de man op de radio, voor de keuze of we samenwerken met de Verenigde Staten of met Frankrijk. Het ging over de NATO. En als je met Frankrijk samenwerkt, moet je doen wat de Fransen willen, terwijl we bij de Amerikanen inspraak hebben.
Dus, was zijn conclusie, moesten we voor de Amerikanen kiezen.
En dus moeten we troepen sturen naar Afghanistan. Waarom? Omdat we anders niet samenwerken met de Amerikanen. Maar, euh, mochten we niet zelf nadenken of het nodig is daar troepen…

Vanaf nu niet meer mobiel

dagcolumn
2.8 met 5 stemmen 213
Zo, nu zijn we dat gedonder van die telecombende zat, spreken we dat af? Okee, dan zeggen we ons abonnement op en we stoppen vanaf nu allemaal met mobiel bellen. Net zo lang tot we die hele maffia op de knieën hebben. Tot ze alle topverdieners er uitgewerkt hebben en ze zich contractueel verplicht hebben dat bellen voor een cent per gesprek ook gewoon kan. Altijd. Zonder allerlei sterretjes in het contract, zonder gegoochel met belminuten en seconden. Zonder bundels en andere dwaze woorden.
En…

Gedachtestreepje

dagcolumn
4.7 met 57 stemmen 678
Samenleving. Ze moesten het woord uit de Van Dale halen, je krijgt het toch niet meer uitgelegd. Wacht, ik zet er een streepje tussen, samen-leving, dan kan u er ook over vallen, als een hordeloper die zijn dagje niet heeft. Hordeloper: iemand die hordelopen beoefent. Zo kan ik het ook. Bisschop: iemand die nog een tweede schop verdient voor al zijn stommiteiten.
Ter zake nu.
Veel wordt er niet meer samengeleefd tegenwoordig. De ene sleept de andere voor de rechtbank omdat zijn haag over de…