Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 47

Wie doet wat

dagcolumn
4.0 met 3 stemmen 320
I
Dinsdag 24 maart 2010 lopen twee jongemannen in maatkostuum over de Oudezijds Achterburgwal. Ze bespreken de nieuwe Fayzabriefjes. Briefjes voor in speciale vrouwenbussen. Om over onderdrukking te posten. Wethouder Marijke Vos die het invoert vertrekt binnenkort. De vraag is nu volgens Het Parool wie ze dan leegt.
‘Vreemd’ vinden ze, ‘Je hebt toch geen wethouder om bussen te legen?’
‘Kijk’ roept Gertjan ‘Een opstootje op die brug’ .…

Weledele HM en ZKH

dagcolumn
3.8 met 13 stemmen 413
Geachte vorst(in)
Vergeef me deze dubbelhartige aanhef geachte Hare Majesteit, maar ik heb hem bewust zo gekozen. Immers, de huidige discussie over de toekomst van de monarchie gaat niet alleen u aan maar ook uw oudste zoon, onze toekomstige koning. Wanneer Willem Alexander koning zal worden ligt niet alleen in Gods hand maar ook in de uwe, maar ons volk gaat er vanuit dat dit toch binnen vijf jaren gebeurt. Zo bezien is het dus aangewezen deze brief aan u beiden te richten.
Het zal u, beste…

De politie roert zich

dagcolumn
2.5 met 2 stemmen 211
Gisteren was er te weinig blauw op straat. Nu moeten dienders in uniform naar hun werk – u begrijpt, straks staat u naast een agent in de file. Of zit u naast een agent in de trein, zijn dienst is nog niet begonnen, maar u bent alvast veilig. Althans, zo voelt u zich tenminste.
Als u geen Marokkaan bent.
Vandaag blijken veel overvallen niet opgelost te worden. Er moeten duidelijk meer agenten bij. Morgen zal blijken dat de internationale misdadigers supersnel de grens overgaan en dat we dus…

Videotheek

dagcolumn
2.0 met 5 stemmen 208
De videotheek waar ik ooit ruzie maakte met de eigenaar, gaat misschien sluiten. Dat zou zo maar kunnen want het gaat slecht met de videotheken in Nederland. In vijf jaar is de totale omzet gehalveerd. Ja, dat snap ik als je ziet hoe makkelijk je een film van internet kunt plukken. Of je koopt er één voor een paar euro en na een keer kijken ruil je 'm met vrienden of je gooit 'm weg.
Toen ik nog films leende was dat anders. Een bezoekje aan de videotheek was bijna een uitstapje. Een mooie…