Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 49

Julian Assange

dagcolumn
4.1 met 16 stemmen 367
Als we de bazen van Amerika mogen geloven is Julian Assange een schurk. De oprichter van Wikileaks wordt als verantwoordelijke gezien van het op het internet publiceren van duizenden geheime documenten. So what redeneren de meeste Nederlanders. De geheimen waren niet echt geheim want de politieke bazen waren er al van op de hoogte. En als die het weten zullen de geheime diensten en de terroristische organisaties het ook wel weten.
Nee, zeggen de Amerikaanse autoriteiten, Assange moet worden…

Hier tevreden

dagcolumn
3.2 met 5 stemmen 298
Een Teigetje is een vrolijk baasje. Hij is zeer optimistisch en heeft bepaalde eigenschappen, die het heel leuk maken om door het leven te gaan. Zo heeft hij genoeg aan zichzelf. Hij ontmoet graag anderen, maar hij is heel tevreden met zichzelf maar ook blij als hij anderen ontmoet. Daarom kan hij bijvoorbeeld niet verdwalen. Hij is namelijk altijd hier. Bij zichzelf.
Anderen kunnen heel goed verdwalen – zij kunnen Teigetje dan niet vinden of zoeken iets anders wat ze belangrijk vinden. Om…

Winterbanden

dagcolumn
2.4 met 7 stemmen 573
In Duitsland zijn winterbanden verplicht. Beetje rare maatregel, want hoe controleer je alle buitenlanders die door het land jagen op weg naar de wintersport. Of Nederlanders die het geluk hebben vlak bij de grens te wonen en goedkoop drank en andere levensmiddelen kunnen kopen. Daar hebben ze te weinig politiemensen voor, dus wordt er niet gecontroleerd.
In ieder geval gaan in Nederland ook steeds meer stemmen op om die banden verplicht te maken. Gek dat Europa zich nog niet op het thema…