Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2010, week 8

Talleyrand in Nederland?

dagcolumn
3.0 met 6 stemmen 391
Het zijn politiek barre en bar verwarrende tijden. Het kabinet spat uiteen, ministers schofferen elkaar door elkaar uitsluitende versies van de toedracht rond een op ‘verzoek’ gestuurde NAVO-brief. Eerder keken we verbijsterd naar Balkenende. Die ging tot het naadje tegen het Rapport van de Commissie Davids.
Gênant zoals de man zich liet gaan. En helemaal toen we door kregen waar precies tegen. Gesneden koek dat Bush de kluit de boel ongehoord belazerd heeft. Dat Blair de Britse…

Premier Van Gaal

dagcolumn
3.5 met 4 stemmen 458
Nederland heeft behoefte aan een Sterke Man. Onze twee vermaarde leiders hebben gefaald. Ze zijn lijders geworden. Aan een vertrouwensbreuk. Balkenende en Bos braken het stuur van het schip der staat. Als falende bestuurders dobberen wij machteloos met hen mee. We hoeven niet eens aan wal te blijven staan om als beste stuurlui commentaar te leveren. Nee, wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje.
9 juni 2010 gaat Nederland voor de zoveelste keer stemmen.
Ergens in het zuiden van Duitsland…

Een stoeltje

dagcolumn
3.6 met 5 stemmen 242
Vier jaar geleden gingen we naar Afghanistan om het land op te bouwen. Opbouwmissie. Twee jaar geleden moesten we blijven, omdat het toch een vechtmissie was. We moesten het land veilig maken en dan konden we opbouwen.
Nu moesten we blijven, vonden Balkenende, Verhagen en De Vries, omdat we anders onze positie in NAVO verliezen. In de krant lees ik, dat we de NAVO zelfs uithollen en nutteloos maken. We moeten in Uruzgan blijven, omdat de Amerikanen op ons rekenen.
Nu kunnen Amerikanen best goed…

Ik was erbij.

dagcolumn
2.0 met 2 stemmen 390
Ik was erbij.
Bij het eerste vrouwenboekenbal van Opzij.
Waarvan het de bedoeling is dat het ieder jaar terug gaat komen.
Onder een ander naam, maar net zo serieus en belangrijk als het boekenbal waar ook vrouwen, maar vooral mannen komen.…

Moeilijker kunnen ze het niet maken (makkelijker wel)

dagcolumn
4.6 met 5 stemmen 373
De Nederlandse taal is van de Indo-Europese talen verreweg de moeilijkste. Vaak houdt het rijtje van nog moeilijkere talen op na Japans en Chinees. Voor moedertaalsprekers levert dat minder problemen op dan voor diegenen die het Nederlands op latere leeftijd leren, maar gemakkelijk is anders. Studenten aan de pabo struikelen dikwijls over de spellingstoets. Scripties voor wetenschappelijke studies bevatten vaak nog veel fouten. En dat allemaal ondanks de Nederlandse Taalunie, die orde zou…

Schaatspolitiek

dagcolumn
4.5 met 2 stemmen 252
Politici kun je best vergelijken met schaatsers. Het zijn eigenlijk allemaal individualisten. Ze cirkelen met z’n allen rond het midden, de een wat langer dan de ander. Ja, af en toe rijdt er eentje een scheve schaats, begeeft zich op glad ijs of gaat (te) kort door de bocht. Toch zetten ze stuk voor stuk hun beste beentje voor. Het lijkt alsof ze plichtmatig hun rondjes draaien maar eigenlijk willen ze allemaal haantje-de-voorste zijn.
Dan heb je ook nog lange afstand specialisten, de…

Papa is de pest

dagcolumn
4.9 met 45 stemmen 662
‘Vanaf nu gratis koffie.’ Het onderwerp van de e-mail die de grote baas vorige week rondstuurde, liet weinig aan de verbeelding over. Het zou vanaf nu drummen zijn aan de koffie-automaat op het werk. De échte koffiedrinkers, die geen graten zagen in 20 cent voor een bakje troost op een uitzichtloze werkdag, zouden voortaan voor de voeten gelopen worden door gierige Suzy van de boekhouding en paria-Pieter van IT. Dezelfde twee aan wie je altijd twee keer moet vragen of ze nu wél of niet…

wie goed doet.......

dagcolumn
4.3 met 3 stemmen 139
Wie goed ontmoet!
Dit is toch een oude volkswijsheid/gezegde/spreuk.
Mijn levenlang wil en heb ik erin willen geloven.
Ja echt ik ben een optimist en het glas is altijd half vol.…
rschoorl21 februari 2010Lees meer…