Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 1

Coentje maakt een verschil

dagcolumn
3.5 met 10 stemmen 306
Was vroeger anders, menig oudere voelt zich er achteraf zo in thuis dat-ie zegt ‘beter'. De beelden van toen stellen gerust, hij was er bij en ze zijn hem vertrouwd. Een defensieve houding, die we vooral bij mannen vaak bespeuren.
Deze columnist laat zich echter niet zo als ouwe knor fuiken. Ik bekijk het per onderwerp en probeer te nuanceren. Daar hebben we tenslotte ons verstand voor gekregen.
Mijn eerste grote liefde, ja die is allang voorbij. Ook de eerste waar ik wat mee kon. Aan de…

Coen Moulijn is dood

dagcolumn
1.8 met 5 stemmen 266
Coen Moulijn wordt vereerd als een held. Hij was een voetballer en heeft vele malen vele harten sneller doen slaan, maar hij heeft niemand het leven gered. Of misschien wel, maar dat wordt niet gememoreerd. Hij heeft geen armoede bestreden, is zelf niet bijzonder rijk geworden. Hij is een clubman gebleven, wat moderne voetballers allang niet meer zijn. Maar hij wordt vereerd als een groot gemis voor de samenleving. Aldus Sjaak Swart. Ook een voetballer, maar dan van Ajax. Coen Moulijn was van…

Gewoon doorgaan

dagcolumn
1.3 met 6 stemmen 298
Wat een rare avond kan die laatste van het jaar toch zijn. Meestal gaat het allemaal wel goed met mij, maar nu heb ik rond half twaalf heel even last van Het moment. De eindejaarblues dus. Op dat ene moment begrijp ik dat het fenomeen iedereen kan overkomen. Onverwacht, onvoorzien en ongewild.
Tja wat doe je dan? Een heleboel Nederlanders knallen hun depressie er makkelijk weer uit. Die rennen naar buiten, grijpen naar hun berg vuurwerk en hup ze voelen zich weer helemaal geweldig. Ik zie…