Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn, jaar 2011, week 2

Hoogtij verklankt bij Heijdse Slapersdijk

dagcolumn
4.0 met 7 stemmen 273
Dijkdoorbraken staan los van verwachtingen. Neem de overstroming van Tuindorp-Oostzaan vandaag vijftig jaar geleden. De tienduizend bewoners werden in de koude ochtend 14 januari 1960 verrast en per roeiboten over volgelopen straten geëvacueerd. Schrijnend waren de beelden. De opluchting was groot dat iedereen wonderwel overleefde. Wie staat erbij stil dat die dijkdoorbraak tot nu nooit is verklaard?
Onzekerheid troef - zeker nu de Belgen hun Maasdijken 2 centimeter hoger houden dan de onze.…

Borderline blues

dagcolumn
3.0 met 13 stemmen 1.031
Op de bijeenkomst ‘omgaan met borderline stoornis’ was het barstensvol. Om me heen kijkend zag ik mensen in allerlei leeftijdsgroepen. Van tieners, vaak aan de zijde van een of meer ouders zo te zien, tot en met bejaarden. Zouden zovelen lijden aan borderline? Of zouden ze familieleden of vrienden hebben die gebukt gingen onder deze persoonlijkheidsstoornis?
Volgens deskundigen die ik gesproken heb is borderline niet exact te duiden. Het kent elementen van een psychiatrische maar ook van…

11 september 2011

dagcolumn
1.8 met 4 stemmen 1.038
Dit jaar gaat Amerika de grootste publiciteitsshow ooit organiseren. Op 11 september is het al weer tien jaar geleden dat de trotse Amerikanen allemaal in hun hart geraakt werden. En dat schandaal gaan ze vast en zeker definitief ombuigen naar martelaarschap.
Maar wat doet de vijand? Die heeft natuurlijk ook die beruchte datum al lang in het vizier. Terwijl de Amerikanen via allerlei niet openbare vergaderingen hun show voorbereiden, broedt de vijand ook onzichtbaar op plannen.
We zullen dit…